1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Yeni neslin temsilcileri olarak değişimi sağlayacağız”
 “Yeni neslin temsilcileri olarak değişimi sağlayacağız”

“Yeni neslin temsilcileri olarak değişimi sağlayacağız”

Özersay, “bizler yeni neslin temsilcileri olarak gençlerin kendi geleceklerine sahip çıkacağını, gençlerin artık 1970lerin ya da 1980lerin yüzleriyle ve siyaset anlayışı ile değil, 21. Yüzyılın siyaset anlayışıyla geleceğe bakmak istediklerini görüyoruz"

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay geçtiğimiz gün batı bölgesinde yaptığı ziyaretler ertesinde bir açıklamada bulunarak ülkenin artık eskimiş siyaset anlayışından yorulduğunu, halkın farklı kesimlerinin artık yeni bir siyaset anlayışını talep ettiğini söyledi.

Özersay, “bizler yeni neslin temsilcileri olarak gençlerin kendi geleceklerine sahip çıkacağını, gençlerin artık 1970lerin ya da 1980lerin yüzleriyle ve siyaset anlayışı ile değil, 21. Yüzyılın siyaset anlayışıyla geleceğe bakmak istediklerini görüyoruz. Gençler artık geleceğe bakmak, dünyadaki gelişmeleri okuyabilen, anlayabilen, yakından takip edebilen ve çağdaş bir dil kullanabilen işinin uzmanı olan yeni ve genç yüzleri görmek, kendilerinden birisinin bu ülkeyi ve bu toplumu hak ettiği gibi temsil etmesini istiyorlar. Yeni bir yola çıkma, Cumhurbaşkanı adayı olma nedenim de budur zaten. Dünyada siyaset hayatında köklü değişimlerin gerçekleştiği ve arayışlar yaşanan bir dönemde, Kıbrıs Tük Halkının da sorunların çözümüne katkı koyabilecek genç ama aynı zamanda tecrübeli bir isme ihtiyacı olduğuan inanıyorum. Dünya değişiyor, bu değişime ayak uydurabilecek ama hepsinden önemlisi bu değişimi anlayabilecek yeni bir yönetim, yeni bir siyaset anlayışıyla Kıbrıs Türkü bu adada onuruyla var olmaya devam edecek.Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur