1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Yeni nesil cephe sistemleri inşaat sektörü temsilcilerine tanıtıldı
Yeni nesil cephe sistemleri inşaat sektörü temsilcilerine tanıtıldı

Yeni nesil cephe sistemleri inşaat sektörü temsilcilerine tanıtıldı

Darem Trading Ltd., Kıbrıs partnerliğini yaptığı Schüco markası ile inşaat sektörünün önde gelen isimlerini ve mimarlarını ‘‘Yeni Nesil Sistemler Semineri’nde” bir araya getirdi.

A+A-

27 yıllık tecrübesi ile Kuzey Kıbrıs’ın köklü firmalarından olan Darem Trading Ltd., inşaat sektörünün önde gelen isimlerini ve mimarlarını Golden Tulip Hotel’de düzenlenen ‘‘Schüco Yeni Nesil Sistemler Semineri’nde” bir araya getirdi. Darem Trading Ltd. Direktörü Emre Serdar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, mimari kullanımlar için pencere, kapı ve cephe çözümleri ile bina kabuğu alanında yenilikçi sistemler üreten ve pazar lideri olan Schüco’nun yeni nesil sistemleri tanıtıldı.

Kuzey Kıbrıs’ta inşaat sektörünün seçkin temsilcilerinin biraraya geldiği etkinliğin açılış konuşmasında tüm konuklara teşekkür eden Schüco Türkiye Kurucu Yöneticisi Can Eren, 1951 yılında Almanya’da kurulan ve 80’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schüco’nun aslında büyük bir bilgi havuzu olduğuna vurgu yaptı. Katılımcılar ile ne kadar çok interaktif çalışma yürütülürse bilgi havuzunun da o kadar çok gelişeceğine, sektördeki herkesten mutlaka öğrenecekleri yeni bilgilerin olduğuna değinen Eren, çalıştıkları iş ortakları, yatırımcılar ve mimarlarla bilgi havuzunda yıllarca biriktirdikleri bilgileri paylaşmayı prensip edindiklerini belirtti. Eren, “Schüco’nun Kıbrıs partneri Darem Trading Ltd. ile işbirliğimizin on ikinci yılındayız, faaliyetlerimizi Kıbrıs’ta daha da ilerilere taşımayı hedefliyoruz’’ dedi.

Eren konuşmasında ayrıca, dünyanın en gelişmiş test merkezlerinden birinin Almanya’da Schüco’ya ait olduğunu dile getirerek, Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı bu teknoloji merkezinde alüminyum sistemleri alanında akustikten ısıya, mekanikten kurşun geçirmezliğe kadar birçok testin gerçekleştirildiğini belirtti. Can Eren’in ardından, Schüco Teknik Mimarı Togay Özkaraduman, yeni nesil sistemler ve markanın geliştirdiği yenilikler ile ilgili detaylı bilgiler içeren bir sunum yaptı. Özkaraduman sunumunda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki uygulama projelerini de özetledi.

Dünya çapında 4 bin 6 yüz 30 çalışanı olan ve 12 binden fazla uygulamacı, mimar, planlamacı ve yatırımcı ile çalışan Schüco hakkında bilgilerin de aktarıldığı etkinlikte, ihtiyaç duyulan her tür kullanım için üretim yapabilecek teknolojiye sahip olan Schüco’nun tüm iş partnerlerine, mimarlara ve eğitim kurumlarına hizmet vermek üzere Çorlu’da 7 bin metrekarenin  üzerinde kapalı alana inşa edilen yeni lojistik ve eğitim merkezi hakkında detaylar paylaşıldı.

Konuşma ve sunumun ardından sektör temsilcilerinin deneyim ve bilgilerini keyifli bir ortamda paylaşma imkanı bulduğu kokteyl ile etkinlik sona erdi.

 

Bu haber toplam 4416 defa okunmuştur