1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘Yeni müşavir YARATILMADI’
‘Yeni müşavir YARATILMADI’

‘Yeni müşavir YARATILMADI’

Üçlü Kararname ile ‘atama ve görevden almalara’ ilişkin bir yanlış anlaşılma olduğunu görüşünü belirten CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Hükümet Programı’nda da yazdığı gibi ”Yeni müşavir yaratılıp devlete ek külfet getirilmediğini” belirtti.

A+A-

Meltem SONAY

Üçlü Kararname ile ‘atama ve görevden almalara’ ilişkin bir ‘yanlış anlaşılma’ olduğunu görüşünü belirten CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman, bir süredir basında ve kamuoyunda yer bulan ‘yeni müşavir yaratılıyor’ eleştirilerine açıklık getirdi.

“Hali hazırda müşavir olan kişiler atanıyor”

Hükümet Programı’nda ‘Yeni müşavir yaratacak herhangi bir atama yapılmayacak’ ifadesi geçtiğinin altını çizen Erhürman, “Programda 3’lü kararname ile atama yapılmayacak diye bir ifade yoktur. Buradaki fark da sadece kelimeler üzerinde bir fark değildir” dedi.

Erhürman’ın ifadeleri devamla şöyle: “Yeni müşavir yaratıp da devlete ek külfet yaratmak istemediğimiz için müşavir meselesine önem verdik. Hükümet Programı’nda verdiğimiz taahhüt bu, ‘yeni müşavir yaratıp ek külfet yaratmayacağızdır.  Bu tip makamlara, zaten hali hazırda ‘müşavir’ konumunda olan kişiler atanıyor. Dolayısıyla bu kişiler zaten müşavir oldukları için, atandıkları zaman da yeni bir müşavir yaratmış olmuyoruz. Şu anda müşavirdirler ve iş yapmıyorlar, dışarıdadırlar. O iş yapmayan insanları, iş yapar hale getiriyoruz. Zaten maaşlarını müşavir olarak alıyorlar, o maaşları aynen devam edecek ama iş yapar konuma gelecekler.”

“Görevden alınanlar, zaten müşavirlik hakkını elde etmiş olanlar”
Şu anda görevden alınan kişilerin de ‘zaten müşavirlik hakkını elde etmiş kişiler” olduğuna vurgu yapan Erhürman, Hükümet Programı’nda ‘Kamu Reformu yasallaşana kadar yeni müşavir yaratacak atama yapılmayacak’ yazdığını anımsattı, Kamu Reformu Yasası yürürlüğe girdiğinde de şu anda görevde olanların, bu hakkı elde ettikleri için yine de müşavir olacaklarına değindi.
“Bu insanlar bugün de görevden alınsalar, Kamu Reformu Yasası’ndan sonra da görevden alınsalar da zaten müşavirlik hakkını elde etmiştirler” diyen Erhürman, önemli olanın, bu kişilerin yerine atanacak kişilerle, ‘yeni müşavir yaratmamak’ olduğuna vurgu yaptı.
Kamu Reformu Yasası yürürlüğe girdiğinde yapılacak atamalarla ise yeni müşavir yaratılmış olmayacağını çünkü müşavirliğin kalkmış olacağını kaydeden Erhürman, şimdi yapılan atamalarda da ‘eski müşavirleri’ atayarak ‘yeni müşavir’ yaratılmadığının altını çizdi.

Bu haber toplam 2740 defa okunmuştur