1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3.  Yeni maaş düzenlemesi Temmuz maaşıyla başlıyor!
 Yeni maaş düzenlemesi Temmuz maaşıyla başlıyor!

 Yeni maaş düzenlemesi Temmuz maaşıyla başlıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın kamu hekimlerinin maaş ve özlük hakkı koşullarının iyileştirilmesi için hazırladığı yasanın öngördüğü TERCİH SÜRESİ tamamlandı

A+A-

Sağlık Bakanlığı’nın kamu hekimlerinin maaş ve özlük hakkı koşullarının iyileştirilmesi için hazırladığı yasanın öngördüğü TERCİH SÜRESİ tamamlandı, Bütçe Dairesi hesaplamalara başladı… Hekimler TEMMUZ’dan itibaren artışlı maaş alacak…


2011 önceki istihdam edilen hekimler:
- Maaşa ilave maaşının % 10’u oranında “Kişisel Ödenek” (Emeklilikte geçerli)
+ Maaşa ilave maaşının % 15.8’i oranında “Görev Ödeneği” (Emekliliğe yansımayacak)

Yeni istihdam edilen hekimler:
- 47/2010 sonrası istihdam edilen yeni hekimler için yaklaşık % 25 maaş artışı, Maaşının % 7.5’i oranında emekliliğe yansımayacak Özel Tahsisat…

Meltem SONAY

Sağlık Bakanlığı’nın, kamu hekimlerine “ikinci iş yasağı”nın uygulanmaya başlanması ile doğabilecek sıkıntılara yönelik hazırladığı yeni maaş düzenlemelerine ilişkin hekimlere tanınan ‘tercih süresi’ tamamlandı.

Kamu hekimlerinin maaş ve özlük hakkı koşullarının iyileştirilmesi için hazırlanan yasanın öngördüğü TERCİH SÜRESİ tamamlandı, Bütçe Dairesi hesaplamalara başladı…

Hekimler TEMMUZ’dan itibaren yeni düzenlemeye göre maaş alacak. Tercihlerin dün teslim edildiği ve hesaplamalara başlandığı Bütçe Dairesi’nce teyit edildi.

‘Kişisel Ödenek’… ‘Görev Ödeneği’

Yeni düzenleme ile birlikte hekim, diş hekimi ve veteriner için “Kişisel Ödenek” yanı sıra “Görev Ödeneği” de ön görülüyor.
Temmuz maaşları itibarıyla yürürlüğe girecek yeni düzenlemeye göre, 2011 öncesi istihdam edilen eski hekimler ve “Göç Yasası” olarak anılan 2011 sonrası dönemde istihdam edilen yeni hekimler için farklı formüller bulunuyor.


Eski hekimler için düzenleme nasıl?

2011 öncesi istihdam edilen hekim, diş hekimi ve veterinerlere, emekli maaşları ile de bütünlenecek ve kademeli olarak sıfırlanacak maaşlarının % 10’u oranında “Kişisel Ödenek” hakkına ek, yine kademeli olarak ayrıca maaşlarının % 15.8’i ile % 25.8’i oranında “Görev Ödeneği” de ön görülüyor.
“Kişisel Ödenek” için belirlenen rakam emekli hakkıyla bütünleşirken, “Görev Ödeneği” olarak belirlenen rakam, emeklilik amaçlarında dikkate alınmayacak.
Buna göre, 2011 öncesi istihdam edilen hekim, diş hekimi ve veterinerlere kademeli maaş uygulaması  için formül şöyle:

  • 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasında maaşa ilave, maaşının %15,8’i oranında “Görev Ödeneği” ve maaşının % 10’u oranında “Kişisel Ödenek.”
     
  • 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında, maaşına ilaveten maaşının %18,3’ü oranında “Görev Ödeneği” ve bu sürede maaşına ilaveten % 7,5 “Kişisel Ödenek”.
     
  • 1 Ocak 2027 ila 31 Aralık 2031 tarihleri arasında ise, maaşına ilaveten maaşının % 20,8.2’i oranında “Görev Ödeneği” ve maaşına ilaveten maaşının %5’i oranında “Kişisel Ödenek.”
     
  • 1 Ocak 2032 tarihinden itibaren “Kişisel Ödenek” kalkacak, maaşının %25,8 oranına “Görev Ödeneği.”
     
  • 2011 öncesi istihdam edilen hekim, diş hekimi ve veterinerlere “tercih hakkı”… Hekimler, maaşlarına ilaveten maaşlarının % 10 oranında emekliğine yansıyacak % 10 “Kişisel Ödenek” seçeneğini de tercih edebildi.


----------------------------------------------

Genel Gerekçe: İstifaları engellemek amacıyla


Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasası’nın, GENEL GEREKÇE bölümünde şunlar yazılmıştı:
“Son zamanlarda hekimlerin ikinci iş yapması konusunda yaşanan sıkıntılar ve Yüksek Mahkeme tarafından “Mandamus” emri için verilen 6 aylık süre dikkate alındığında kamu sağlığı ve bir vatandaşa verilen Anayasal bir hak olan “Sağlık Hakkı”nın sunulmasında önemli rol oynayan hekimlerin, sağlık servislerinden istifa etmelerini engellemek amacıyla ilgili Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın tadili zarureti hasıl olmuş ve bu nedenle yasa tasarısı hazırlanmıştır.


tablo-007.jpg
47/2010 Yasası’na göre istihdam edilen YENİ HEKİMLER için belirlenen brüt maaş tablosu + % 7.5 oranında özel tahsisat

Bu haber toplam 4226 defa okunmuştur
Etiketler : , ,