1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeni ‘Kral’ John Ebuka
Yeni ‘Kral’ John Ebuka

Yeni ‘Kral’ John Ebuka

K-Pet Süper Lig’in tamamlanmasıyla birlikte Gol krallığı yarışını Yenicami’nin Nijerya’lı oyuncusu John Ebuka kazandı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’de 30 haftalık periyot dün oynanan son hafta karşılaşmalarıyla birlikte son buldu. Ligin son haftasına kadar Gol krallığı yarışında bulunan John Ebuka ve Ertaç Taşkıran, dün oynadıkları karşılaşmalara bu unvanı kazanmak için çıktı. Baf Ülkü Yurdu karşılaşmasında tam 4 gol atan Nijeryalı oyuncu John Ebuka, 41 gole ulaşarak 2016-17 sezonunun Gol kralı oldu.

 

Sezon boyunca 41 gol kaydetti

Süper Lig’i bu sezon şampiyon olarak tamamlayan Yenicami’nin sezon başında ülkemize getirdiği John Ebuka, sezon boyunca gösterdiği performansla göz doldurdu. Taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Nijeryalı oyuncu, 30 haftalık süreçte 41 gol atmayı başardı.

 

12 farklı takıma gol kaydetti

Yenicami’nin golcü oyuncusu John, sezon boyunca kaydettiği gollerle ilginç bir istatistiğe de imza attı. Lig’de yer alan 16 takımın 12’sine karşı gol sevinci yaşayan golcü oyuncu, sadece 3 takıma karşı gol sevinci yaşayamadı. John Ebuka bu sezon, Gençler Birliği, Dumlupınar ve Yalova maçlarında gol atamadı.

 

Son hafta ‘dört’ledi

K-Pet Süper Lig’in son haftasında Baf Ülkü Yurdu’na konuk olan Yenicami’de, tek hedef Nijeryalı oyuncu John Ebuka’yı Gol kralı etmek vardı. 29 haftalık süreçte yarışta bulunan John Ebuka ve Türk Ocağı oyuncusu Ertaç Taşkıran’ın 37 gol atması, düğümün çözülmesini son haftaya bırakmıştı. Son hafta maçına çıkan John Ebuka, Ülkü Yurdu filelerini 4 kez havalandırarak 41 gole ulaştı. Ertaç Taşkıran’ın Gençlik Gücü’ne karşı sadece 1 gol kaydetmesi ve 38 golde kalması sonucu, John Ebuka yarışı kazanan isim oldu.

---------------------------

JOHN EBUKA’NIN ATTIĞI 41 GOL

Mormenekşe (9), K.Kaymaklı (4), Mağusa TG (4), Binatlı (3), Türk Ocağı, Baf Ülkü Yurdu (6), GAÜ Çetinkaya, Lefke (5), Doğan TB, Değirmenlik (2), Gençlik Gücü (3),Cihangir (2)

Bu haber toplam 2629 defa okunmuştur
Etiketler :