1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yeni Kıbrıs Derneği’nden Cenk Mutluyakalı ve Sami Özuslu’ya ödül
Yeni Kıbrıs Derneği’nden Cenk Mutluyakalı ve Sami Özuslu’ya ödül

Yeni Kıbrıs Derneği’nden Cenk Mutluyakalı ve Sami Özuslu’ya ödül

Kıbrıs'ta barış mücadelesinin unutulmaz isimlerinden Cus Bayada öncülüğünde 1975 yılında kurulan Yeni Kıbrıs Derneği bu yıl "toplumlararası anlayışı geliştirme çabaları ve barışa katkıları" nedeniyle dört gazeteciyi ödüllendirdi.

A+A-

Yeni Kıbrıs Derneği, barışa katkıları nedeniyle dört gazeteciyi ödüllendirdi. Kıbrıs’ta barış mücadelesinin unutulmaz isimlerinden Cus Bayada öncülüğünde 1975 yılında kurulan dernek; bu yılki ödüllerini gazetemiz YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile Kanal Sim Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu'ya ayrıca PIK televizyonunda 14 yıl boyunca iki toplumlu "Biz / Εμείς" programını sunan Hüseyin Halil ile Christodoulos Christodoulou'ya verdi.
Yeni Kıbrıs Derneği Başkanı Thukis Thukidides’in ev sahipliğini yaptığı gece, Yönetim Kurulu üyesi Thukis Thukidides’in sunumu ile başladı.
Gecenin açılış konuşmasını Başkan Yardımcısı Bekir Azgın yaptı.

43 yıldır yakınlaşma çabası

Yeni Kıbrıs Derneği’nin kuruluşundan beri, 43 yıldır, Kıbrıs’ın iki büyük toplumunun yakınlaşması için çaba sarf ettiğini söyleyen Bekir Azgın, senede bir gün de tüm üyelerinin bir araya geldiğini anımsattı.
“Bir süreden beridir de bu özel gecelerde, idealleri doğrultusunda çaba  gösteren her iki toplumdan kişileri ödüllendiriyoruz” diyen Bekir Azın, bu yıl toplumlararası anlayışı geliştirmeye çalışan 4 gazeteciye ödül verildiğini söyledi.
Bekir Azgın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Derneğin kurucularından biri olan ve birkaç yıl önce kaybettiğimiz Cus Bayada, ölüm döşeğinde karısına ve çocuklarına şu vasiyette bulunmuştu: Evde ziyafet verdiğiniz zamanlarda masanızda en az bir Kıbrıslı Türk bulunmasına dikkat ediniz.”
“Kıbrıslılar eğer bu vasiyeti yerine getirmiş olsaydı, inanıyorum ki Kıbrıs’ta bir iklim değişikliği yaşardık” diyen Bekir Azgın, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonunda tünelin ucunda fazla ışık görünmediğini söyledi, “Gene de ümit edelim ki bu görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkar. Malum, ümit en son ölür” diye konuştu.
Shato Status’teki mütevazı gecede, konuşmanın ardından, gazetecilere plaketleri verildi, birlikte yemek yendi  ve sohbet edildi.

yeniduzen-satin-aliniz-893.jpg

 

 

Bu haber toplam 1668 defa okunmuştur
Etiketler : ,