1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yeni Kıbrıs Derneği, BKP’yi ziyaret etti
Yeni Kıbrıs Derneği, BKP’yi ziyaret etti

Yeni Kıbrıs Derneği, BKP’yi ziyaret etti

Görüşmede, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve müzakere sürecinin yeniden başlaması için nelerin yapılabileceği ele alındı.

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Yeni Kıbrıs Derneği Başkanı Thoukis Thoukidides ve Koordinasyon Komitesi Üyesi Givs Bayada, Birleşik Kıbrıs Partisi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan İzzet İzcan ve parti yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi.

BKP’den yapılan yazılan açıklamaya göre, görüşmede, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve müzakere sürecinin yeniden başlaması için nelerin yapılabileceği ele alındı.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, müzakereye ilişkin açıklamasında, müzakere sürecinin kesilmesi ve belirsizliğe terk edilmesinin taraflar arasındaki gerginliği tırmandırdığına dikkat çekerek, gerginliğin hiç kimseye kazanç sağlamayacağını, diyalog ve müzakere sürecinin bir an önce yeniden başlamasını istediklerini vurguladı.

BKP’nin Kıbrıs’ın tüm Kıbrıslıların Ortak Vatan’ı olduğuna inandığını, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini ve tüm Kıbrıslıların kardeşçe birarada yaşaması için mücadele verdiğini söyleyen İzzet İzcan, “Yeni Kıbrıs Derneği yetkililerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kıbrıslı Rum ilerici güçler ile birlikte hareket etmeye ve ortak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1247 defa okunmuştur