1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yeni izin minibüsçüleri gerdi
Yeni izin minibüsçüleri gerdi

Yeni izin minibüsçüleri gerdi

KAR-İŞ'e bağlı, Girne-Lapta güzergâhında toplu taşımacılık yapan minibüs şoförleri Girne’de yeni bir taşımacılık izni verilmesini konvoylu eylemle protesto etti.  

A+A-

 

Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’ne (KAR-İŞ) bağlı, Girne-Lapta güzergâhında toplu taşımacılık yapan minibüs şoförleri Girne’de yeni bir taşımacılık izni verilmesini konvoylu eylemle protesto etti.  

Girne- Lapta arasında toplu taşınmacılık yapan şoförler, yeni bir şahsa taşımacılık izini verilmesini protesto etmek ve güzergâh üzerindeki taşımacılıkta yaşanan sıkıntılara farkındalık yaratmak amacıyla eylem yaptı.

Eylemde, birçok minibüsün konvoy halinde kornalarla, Lapta Huzurevi durağından başlayarak, Girne merkeze doğru ilerledi. Buradaki protestonun ardından eylemciler polis nezdinde dağıldı.  

YENİDÜZEN’e bilgi veren Kar-İş üyesi Adnan Doğruyol, şahsa verilen yeni işletme izninin, sektördeki sorunlara ilişkin ‘bardağı taşıran son damla’ olduğunu ifade ederek, yaşadıkları sıkıntıları protesto amacıyla eylem yaptıklarını belirtti.

Kar-İş üyesi Adnan Doğruyol: “Gerekli yasa ve düzenleme yapılmalı”

Kar-İş üyesi Adnan Doğruyol, “Bu güzergâh üzerindeki ulaşım yeterli, bir kişiye daha izin verilesi çok yersiz. Bunun yanında güzergâhımızda çok sorunlar var. Yollardaki başıboşluğu, düzensizliği protesto etmek için eyleme gidildi. Amacımız sesimizi duyurmak ve bu sorunlara dikkat çekmek, güzergâh üzerindeki toplu taşımanın bir an önce düzene oturmasını sağalmak.
Yaklaşık 80 minibüsüz. Bunlar Lapta Gine hattında devlet izni ile çalışan araçlardır. Mücadelemize devam edeceğiz. Gerekirse kooperatifleşme, şirketleşme olsun, kaçak taşımacılık son bulsun. Bu verilen yeni izin bardağı taşıran son damla oldu. Toplu taşımacılık özendirmeli, devlet teşvik etmeli, gerekli yasa ve düzenleme yapılmalı.” dedi.  

 

 

 

Bu haber toplam 1995 defa okunmuştur
Etiketler : ,