1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeni gol ayakları
Yeni gol ayakları

Yeni gol ayakları

Süper Lig’de Ayden Tahsin, Okan Göktürk ve Arda Kortay kaydettikleri gollerle krallık yarışı içerisinde yer alıyor

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

A2 Ligleri’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok önemli gol ayakları sahne aldı. Süper Lig’de Ayden Tahsin, Okan Göktürk ve Arda Kortay kaydettikleri gollerle krallık yarışı içerisinde yer alıyor. Özellikle son vuruşlardaki becerileriyle ön plana çıkan 3 isim de yaşıtları arasından sıyrılıp krallık yarışında üst sıralarda yarışıyor.

A2 Süper Lig’de geçtiğimiz sezon Mağusa Türk Gücü’nden Emre Özsin, Doğan Türk Birliği’nden Selim Saygı ve Küçük Kaymaklı’dan Remzi Betmezoğlu kaydettikleri gollerle isimlerini kamuoyuna duyurmayı başarmışlardı. Emre ve Selim bu sezon kariyerlerine ‘A’ takımda devam ederken, Remzi de Kaymaklı formasıyla zaman zaman 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu.

Zirvede Ayden var
Bu sezon ise çok farklı özelliklere sahip üç oyuncu gol vuruşlarındaki becerileriyle isimlerini duyurmaya başladı. Geçen sezon Selim Saygı’yı Kıbrıs Türk futboluna kazandıran Doğan Türk Birliği, benzer özelliklere sahip bir başka yıldız adayı 16 yaşındaki Ayden Tahsin’i sahneye çıkardı. Özellikle son vuruşlardaki becerisiyle dikkat çeken golcü oyuncu bu sezon ortaya koyduğu performansla takımının üst sıralarda yer almasına büyük katkı sağladı. Genç yıldız adayı Ayden, bu sezon forma giydiği 13 maçta 25 kez fileleri sarsarak maç başına 1.92’lik gol atma oranıyla devreyi tamamladı.

Güçlü fiziğiyle fark yaratıyor
A2 Süper Lig’de bir başka dikkat çeken oyuncu ise Yenicami’nin gelecek vaat eden oyuncusu 17 yaşındaki Okan Göktürk oldu. Geçtiğimiz sezon savunmanın ortasında görev alan, ancak bu sezon Mehmet Altın’ın ‘A’ takıma yükselmesiyle santrafor mevkiine alınan Okan, özellikle güçlü fiziğiyle hava toplarında müthiş bir fark yaratıyor. 1.85 boyundaki oyuncu geçen sezon savunmada oynamasına rağmen 12 kez fileleri sarsan ve takımına kritik puanlar kazandıran Okan, bu sezon da oynadığı etkili oyunu gol vuruşlarına da yansıttı ve kaydettiği 19 golle krallık yarışı içerisinde yer almayı başardı.

Son vuruş ustası
Yıllardır Kıbrıs Türk futboluna önemli yıldızlar kazandıran Küçük Kaymaklı da yeni bir yıldızı vizyona çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor. 15 yaşındaki Arda Kortay bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle gol vuruşlarındaki becerisinin yanı sıra, topu kullanma bilgisi ile yaşıtlarının bir gömlek üzerinde görünen Arda’nın gelecekte büyük bir yıldız olma olasılığı çok yüksek. Geçen sezon Remzi’nin yüklendiği gol yüküne bu sezon ortak olan golcü futbolcu kaydettiği 17 golle takımının zirve yarışında yer almasına büyük katkı sağladı.

Bu haber toplam 1350 defa okunmuştur