1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Yeni döneme kadınlar ve gençler damgasını vuracak!”
“Yeni döneme kadınlar ve gençler damgasını vuracak!”

“Yeni döneme kadınlar ve gençler damgasını vuracak!”

Siber, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için kadın konusunda çalışan tüm sivil toplum örgütlerini cumhurbaşkanlığında tek bir çatı altında toplayacağını söyledi

A+A-


Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için kadın konusunda çalışan tüm sivil toplum örgütlerini cumhurbaşkanlığında tek bir çatı altında toplayacağını ve güçlerini birleştirerek büyük çaplı projelere imza atacaklarını söyledi.

Kadının ekonomik yaşama katkısını artırmayı da hedefleri arasına koyduğunu vurgulayan Siber, "Cumhurbaşkanlığında gerçekleştireceğimiz projelerimizden en önemli iki tanesi kadına ve gençlere yönelik olandır. Kadın dayanışmasını yükselteceğimiz, gençlerin enerjisiyle toplumsal dönüşüme katkı sağlayacağımız mekanizmalar yaratacağız. Yeni döneme kadınlar ve gençler damgasını vuracak” dedi. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber dün Şehir Ertuğrul İlkokulu, Atleks Sanverler Ortaokulu, Gülenyüzler Anaokulu, Türk Maarif Koleji ve Üniversiteli Kadınlar Birliği’ni ziyaret ederek 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüş alış verişinde bulundu. Ziyaretleri esnasında yaptığı konuşmalarda Siber, cumhurbaşkanlığı makamında geçirilen son beş yılın Kıbrıs Türk halkı açısından büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Son beş yıllık dönem içerisinde Kıbrıslı Türklerin sesini dünyaya duyurma amacıyla hiçbir girişim yapılmadığını kaydeden Siber, “Ne müzakerelerde ne de iç sorunlarda aktif ve katılımcı bir cumhurbaşkanı gördük” dedi.

HALKIMIZIN GÖRÜNÜR OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ülkede birçok kadın derneği bulunduğunu ve hepsinin de çok önemli misyonlar üstlendiğinin altını çizen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, seçimi kazanmaları halinde cumhurbaşkanlığında hayata geçirecekleri projelerin detaylarından da bahsetti. Kadın Çalışma Gurubu projesini hayata geçirme amacında olduklarını anlatan Siber, bu proje çerçevesinde ülkede faaliyet gösteren tüm kadın derneklerini tek çatı altında toplayıp projeler üreteceklerini söyledi. Kıbrıs sorununda Atılım Çalışma Grubu oluşturulacağına da değinen Siber, bunun da iki toplumun barışmasına yönelik bir proje olduğunu ifade etti. Müzakere masasında görünür bir lider olacağını vurgulayan Siber, “Şu anki toplum lideri bizi görünür bir halk olmaktan içine kapanık bir toplum haline getirdi. Cumhurbaşkanı toplum lideri statüsüyle ambargoları kırmak izolasyonları aşmak için çalışma yapabilirdi. Biz bunları yapacağız” diye konuştu.

 

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur