1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeni Boğaziçi Akademi umut veriyor
Yeni Boğaziçi Akademi umut veriyor

Yeni Boğaziçi Akademi umut veriyor

Son üç sezondur adını A Takım seviyesinde başarılarla adını duyuran Süper Lig kulüplerinden Yeni Boğaziçi, 2014 yılı içerisinde yaptığı özkaynak atılımıyla da söz ettirmeye başladı.

A+A-

Kaya Emiroğlu
Son üç sezondur adını A Takım seviyesinde başarılarla adını duyuran Süper Lig kulüplerinden Yeni Boğaziçi, 2014 yılı içerisinde yaptığı özkaynak atılımıyla da söz ettirmeye başladı. Yaklaşık 5 yıl önce belediye çatısı altında kurulan kulüp altyapısı, 2014 yılı içerisinde Kemal Köseoğlu’nun kulüp başkanlığı görevine getirilmesinin ardından Yeni Boğaziçi Doğan Spor Kulübü Akademisi olarak isim değiştirdi ve daha da geliştirilerek bugünkü duruma getirildi. Özellikle 2014 yılı içerisinde kategori ve sporcu sayısı artırılan Yeni Boğaziçi Futbol Akademisi, Antrenör Vural Köseoğlu yönetiminde çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

100 dolayında sporcu
Şu anda 100 dolayında sporcuyu bünyesinde barındıran ve Osman Ergün Mehmet Stadı’nda haftada en az üç antrenmanla çalışmalarını sürdüren akademide, 2000 doğumlulardan 2008 doğumlulara kadar her kategoride takım oluşturuldu. U-15 takımıyla son üç yıldır KTFF şampiyonasına da katılan Yeni Boğaziçi Akademisi, geleceğin A ve A2 takımları için de kaliteli ve disiplinli futbolcular yetiştirmeye devam ediyor.

2014 yılı başarılı geçti
2014 yılı içerisinde birçok turnuvaya katılan Yeni Boğaziçi Futbol Akademi takımları, kazandıkları başarı ve gösterdikleri peformansla isimlerinden çokça söz ettirdiler. Lefkoşa’da Yenicami’nin düzenlediği turnuvada 2003-2004 doğumlular kategorisinde final oynayan kırmızı mavililer, Gönyeli’deki turnuvada aynı kategoride yine final oynarken, Çanakkale Kulübü’nün Mağusa’da düzenlediği turnuvada yine aynı kategoride şampiyon olmayı başardılar. Ayrıca şu anda ilkokullararası şampiyonada grubunda lider bulunan ve finallere gitme yolunda büyük avantaj sağlayan Yeni Boğaziçi İlkokulu futbol takımının tüm oyuncuları da Yeni Boğaziçi Futbol Akademisi oyuncularında oluşuyor.

Köseoğlu: “Geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmak istiyoruz”
Yeni Boğaziçi Futbol Akademisi Direktörü Antrenör Vural Kösoğlu, öncelikli amaçlarının disiplinli ve bilinçli futbolcular yetiştirmek olduğunu vurguladı. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Köseoğlu, 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da katılacakları turnuvalarda başarılı olmak hedefinde olduklarının altını çizdi. “Yeni Boğaziçi’nin futboldaki geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak istiyoruz” diyen Köseoğlu, tesis konusundaki gelişmelerle birlikte daha iyi bir çalışma ortamı bulacaklarını ifade etti.

“Ailelere önemli görev düşüyor”
Sporcu aileleriyle çok iyi bir bağ oluşturduklarına da dikkat çeken Vural Köseoğlu, ailelere de önemli görevler düştüğünü belirtti. Köseoğlu şunları söyledi:
“Ailelere, çocuklarının beslenme ve uyku konularında hassas olmaları gerektiğini vurguluyoruz. Kesinlikle çocukların özgüvenlerini sarsacak kelimeler ve davranışlarda bulunmamaları gerektiği konusunda tavsiyeler veriyoruz. Onları antrenmanlarda ve bu tip sosyal etkinliklerde yalnız bırakmamaları gerektiğini ve yanlarında olarak destek olmaları gerektiğini de belirtiyoruz. Çocuklarına kullanacakları sözün “bugün çok iyiydin ama daha iyisini başarabilirsin” olması gerektiğini ifade ediyoruz. Ayrıca, asla arkadaşlarıyla rekebet edici cümleler kullanmamaları gerektiğini de söylüyoruz.”

Tesisler geliştiriliyor
Bu arada Yeni Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda Akademi için yeniden yapılanma çalışması yapılacak. Şu an soyunma odaları olarak kullanılan bina tamamen Akademi’ye verilecek şekilde yeniden düzenlenecek. Yalnızca futbol olarak değil, etüd merkezi olarak ta kullanılacak tesiste futbolcuların günlük ders çalışmalarına da yardımcı olunacak. Bunların yanında sahanın kuzey kısmında bulunan boş alanın çimlendirileceği ve stadın en azından antrenmanlarda kullanımı için ışıklandırılacağı belirtildi.

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur