1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YENİ BİR ‘KIYAK EMEKLİLİK’ Mİ?
YENİ BİR ‘KIYAK EMEKLİLİK’ Mİ?

YENİ BİR ‘KIYAK EMEKLİLİK’ Mİ?

Hükümet’in ‘Harita Dairesi Müdürü’ ısrarıyla, üçlü kararname ile ataması yapılan siyasi mevkilere bir yenisi eklendi, yeni bir ‘müşavir fabrikası’ oluşturuldu

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs’ın kuzeyinde uzun yıllardır çözümlenemeyen, yıllardır da‘devlete kambur’ muamelesi gören müşavirlere yeni bir “müdürlük” daha ekleniyor. Böylece 100 olan “üçlü kararname” ile atama yapılan siyasi makamların sayısı, 101 olacak!
Harita Dairesi için yapılan yeni yasal düzenleme Meclis’ten geçerken, görevlendirilecek müdür hakkında yine “kıyak emeklilik” iddiası gündeme geldi.
Meclis’te “Sayıştay üyeliği” için konuşulan iddialar, bu kez Harita Dairesi özelinde tartışma yarattı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Meclis’e geri gönderilen, ancak hiçbir değişiklik yapılmadan oyçokluğuyla yeniden onaylanan Harita Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasası ile ilgili Hükümet’in düğmeye bastı.

AMCAOĞLU:  YASA DEĞİŞTİ, ATAMA GERÇEKLEŞECEK… YENİDÜZEN’e konuşan İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu ise Harita Dairesi’nde 5 yıldır müdür olmadığını belirtti, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından iade edilen, sonrasında da oyçokluğuyla Meclis’ten geçen yasanın değişmesi ile atamanın gerçekleşeceğini aktardı.

“Yasa değişti, atama gerçekleşecek”

Uzun süredir ‘müdür’ olmadan faaliyetlerini yürüten Harita Dairesi’ne, 60 yaşını doldurmasına kısa süre kalan Tapu-Kadastro Dairesi’nde görevli bir sorumlunun atanacağı konuşuluyor.

YENİDÜZEN’e konuşan İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu Harita Dairesi’nde 5 yıldır müdür olmadığını belirtti, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından iade edilen, sonrasında da oyçokluğuyla Meclis’ten geçen yasanın değişmesi ile atamanın gerçekleşeceğini aktardı.

Amcaoğlu,  şu anda terfilerin önünün açılması, sıkıntıların çözülmesi için girişimlerinin olduğunu da ifade ederek, bu düzenlemenin belli kişileri kapsayacağını, atamaların üçlü kararname ile yapılacağını belirtti.

Harita Müdürü kadrosunun doldurulmasıyla üçlü kararname ile ataması yapılanlara 1 kişi daha eklenecek, müşavir sayısı 101’e çıkmış olacak.

Cumhurbaşkanı’nca geri gönderilmesinin ardından Harita Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasası’nın Meclis’ten oyçokluğuyla yeniden geçiren Hükümet, ATAMA için düğmeye bastı…

Cumhurbaşkanı Akıncı yasayı iade etmişti…

Hatırlanacağı üzere Akıncı, Harita Dairesi Müdürü kadrosunun, teknik bilgi ve deneyim gerektirdiğini, liyakat ile tecrübeye dayalı, sınav sonucunda belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, yasayı Meclis’e iade etmişti.


İçişleri Bakanlığı Müdürü Hüseyin Amcaoğlu:
Üçlü kararname ile atama yapılacak

İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu ise Harita Dairesi’nde 5 yıldır müdür olmadığını belirtti, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından iade edilen, sonrasında da oyçokluğuyla Meclis’ten geçen yasanın değişmesi ile atamanın gerçekleşeceğini aktardı.

YENİDÜZEN’e konuşan Amcaoğlu, yeni düzenlemenin yalnızca müdürlük mevkisi için değil, daire içerisindeki sıkıntıları çözmek için de yapıldığını söyledi.

Amcaoğlu,  şu anda terfilerin önünün açılması, sıkıntıların çözülmesi için girişimlerinin olduğunu da ifade ederek, bu düzenlemenin belli kişileri kapsayacağını, atamaların üçlü kararname ile yapılacağını belirtti.

Yasanın eski şekliyle daire müdürlüğüne atama yapılması için Jeoloji ve Fotogrametri Mühendisi olması zorunluluğunun taşıdığını,  göreve gelecek kişilerde en az şube amiri veya müdür muavini mevkii arandığını söyleyen Amcaoğlu, şöyle devam etti: “Mevcut şeklin devamı halinde,  şu anda Jeoloji Mühendisliği istihdamı kamu içerisinden yapılsa, o işi en az 10 yılda müdürlüğe hak kazanıyordu. Bu sınavı kamuda çalışmayan biri kazansa müdürlük hakkı 13 yıl sonra doğuyordu”

Amcaoğlu, yapılan düzenleme ile atama yapılması için ilk etapta Jeoloji ve Fotogrametri Mühendisliğine eş anlamlı olan aynı mühendisliklerin eklendiğini, bunlara sahip kişilerin atanacağını belirterek, söz konusu şartlara uygun bir kişinin olmaması halinde olup sistemin devam etmesi için lisans diplomasına sahip olup ancak harita tapu kadro alanında en az 15 yıl çalışmış kişinin atanacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

Bu haber toplam 3014 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler