1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Yeni bir ivme’
‘Yeni bir ivme’

‘Yeni bir ivme’

KTOEÖS, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hem katılım, hem de sonuçları bakımından Kıbrıs Türk siyasetine yeni bir ivme kazandırması gerektiğini belirtti

A+A-

KTOEÖS, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hem katılım, hem de sonuçları bakımından Kıbrıs Türk siyasetine yeni bir ivme kazandırması gerektiğini belirtti.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı açıklamada, “Üleştirme, yandaş siyasetinden beslenme ile kirlenen politika /politikacılara ‘tesadüf değildir’ dedirtecek şekilde ders verildiğini” söyledi.

Gökçebel, aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının iradesini gasp ettikten sonra kendi hassasiyetleri ile politika yapanlara, son gün hamleleri yapsalar bile, git denilebileceğini, parti merkezlerinde pişirilen ve bünyeye uymayan politikaları ve politikacılara körü körüne bağlanılmayacağının ortaya konulduğunu ifade etti.
“Kıbrıs Türk Halkı değişmeyen talebini yerine getirsin diye, değişimden yana bir kez daha tartışma yaratmayacak biçimde iradesini ortaya koymuştur” diyen Gökçebel, son sürecin Kıbrıs Türk toplumunun uyumadığını, önüne konan sahte oyuncaklara değil, gerçeğe bakabildiğini gösterdiğini kaydetti.
Toplumun, Sosyal Güvensizlik, Göç Yasası, Nükleer Santraller gibi dayatmalara boyun eğmeyeceğini ortaya koyduğunu ifade eden Gökçebel, nüfus, ekonomi üzerinden yapılan siyaset ile varlığına yönelik yapılan tehdidi algılayan ve bu politikaları reddeden bir duruş sergilendiğini söyledi.
Gökçebel, verilen oyların aslında Kıbrıs Türk toplumunun değişmeyen talebine devam ettiğini; bu talebini algılamayanları değiştirdiğinin altını çizdiğini kaydetti.
Seçimleri kazanan Akıncı’ya başarılar dileyen Gökçebel, KTOEÖS olarak Kıbrıs Türk toplumunun taleplerinin gerçekleşmesi ve ilerlemenin öncüsü olmaya devam edeceklerini söyledi.
Akıncı ve tüm siyasi partilerin halk tarafından verilen mesajı artık net olarak algılaması gerektiğini belirten Gökçebel, “Kamusal, nitelikli eğitim ve sağlıktaki sorunlar, göç yasasının yarattığı adaletsizlik, işsizlik, herkese toplu sözleşme ve sendika hakkı gibi temel konular çözüm bulmazken, ortada dolaşarak siyaset yapılamayacağının artık farkına varılmalıdır” dedi.
Gökçebel, Kıbrıs sorununda Annan Planı’na hayır diyen ve çözümün ekonomik yükünü çekmek yerine; çözümün ekonomik rahatlama getireceğini algılayan, Kıbrıs Rum toplumunun da bu Cumhurbaşkanlığı seçimlerini doğru okuması gerektiğini belirtti.
Gökçebel, mazeret üretilerek bir yere varılamayacağının algılanması gerektiğini kaydederek, “Cesaretle; iyi niyetle ve kararlı bir şekilde statükonun kalıcılaşmasının önündeki taşlar oynatılmalıdır. Belki de başka bahar olmayacağından hareketle ve emin adımlarla ileriye yürümeye devam edilmelidir” dedi. TAK

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur