1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Yeni bir bakış açısı ile ilerleyebiliriz”
 “Yeni bir bakış açısı ile ilerleyebiliriz”

“Yeni bir bakış açısı ile ilerleyebiliriz”

Siber, Cumhurbaşkanı’nın en önemli görevlerinden birinin halkının özgüvenini yüksek tutmak olduğunu söyledi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Cumhurbaşkanı’nın en önemli görevlerinden birinin halkının özgüvenini yüksek tutmak olduğunu söyledi.  “Aktif, dinamik, üretken ve halkının yanında olduğunu hissettiren bir cumhurbaşkanı ile gerek içteki sorunlarımızın çözümünde, gerekse müzakerelerde olumlu bir ivme yakalarız” dedi. Bunun için de yeni ve yenilikçi bakış açısı ile bakan, sonuç almaya yönelik bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız olduğunu vurguladı. CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada Geçitkale halkına adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Geçitkale’deki etkinliğe İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, CTP Mağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Erkut Şahali, Gazimağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy, Arif Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sonay Adem, Gazimağusa Belediyesi eski Başkanı Oktay Kayalp, MYK üyeleri ve  Geçitkale bölgesinden çok sayıda yurttaş katıldı.

Eski sorunlara yeni çözümler

Kıbrıs Türk halkının devletle  olan ilişkilerinde güven duygusunun sarsıldığını söyleyen  Dr. Sibel Siber, halk olarak devlete güven duyulması gerektiğini dile getirdi. Ülkede 40 yıldır sistemsizliğin hüküm sürdüğüne dikkat çeken Siber, bundan halkımızın büyük zarar gördüğünü söyledi. Siber, içinde bulunduğumuz sistemsizliğin  sorgulanmadığını çünkü statüko dediğimiz bu durumdan bazı kesimlerin avantaj sağladığını ve iktidarda kalabilmek için statükoyu devam ettirdiklerini kaydetti. Bu eski siyasi kültüre son vermeyi,  sistemi sorgulamayı bunu yaratanlardan bekleyemeyiz. Değişimin,  yeni siyasi kültür ve anlayış ile mümkün olduğunu ifade eden Siber, “Çalışma heyecanı, dinamizm, eski sorunlara yeni çözümler bulma girişimi önemli” dedi. Halkı ve ülkesi için her zaman gaile çeken biri olduğunu, başbakanlık görevi yürüttüğü dönemde de bu heyecanla hizmet verdiğini, temiz ve şeffaf politikayı savunduğunu ifade eden Siber, “O kısa dönemde halkımızla her şeyi paylaşarak çevre ve insana yönelik para istemeden yapılacak icraatları yaptık” dedi. Cumhurbaşkanını seçerken geçmiş başarı öykülerinin sorgulanması gerektiğini ifade eden Siber, geçen beş yılda ne yapıldığının halka anlatılması gerektiğini söyledi.


Çözüm için toplumların birbirine güveni önemli

Nisan ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, herkesin güven duyacağı, değişimi savunan bir cumhurbaşkanı seçmek için bir fırsat  olduğunu belirten Siber, “Devletin varlığını, kendi şahsi iktidarına bağlayan değil,  halkına güvenen ve halkın iradesinin üstünlüğüne inanan  bir cumhurbaşkanı olacağım” dedi. “Devletin sahibi halktır, hiçbir lider halkın üstünde olamaz” diye sözlerine devam eden Siber,  Kıbrıslı Türklerin olmaları gereken yerde olmadığını, ancak Nisan’dan sonra değişimi gerçekleştirmeye hazır bir halk gördüğünü belirtti. Gerek içte gerek dışta daha aktif dış siyaset izleyen bir cumhurbaşkanıyla, birçok konuda olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi. Bir soru üzerine, “Çözüm için önce çözüme inanmak gerekir” diyen Siber, iyi bir çözümde toplumların barışması gerektiğini vurguladı. Siber, “Barışmayan, karşılıklı birbirini affetmeyen toplumlar, çözüm konusunda  başarıya ulaşmaz. Bunun için, toplumların birbirine olan güvenini artırıcı çalışmalar önemli” dedi.

Öztaş: Halkına cefa değil vefa gösterecek bir lider

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş halkın dertlerini dinleyebilecek köylüsünü işçisini sevecek lider aradıklarını ve bu ismin de CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber olduğunu söyledi. Siber’in Kıbrıs’ın sorunlarını çözecek, halkı ile gülüp halkıyla ağlayacak, halkına cefa değil vefa verecek bir lider olduğunu kaydeden Öztaş, insana, doğaya, çevreye, tüm canlılara değer veren bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Tüm bu özelliklerin CTP-BG adayı Siber’de bulunduğunu kaydeden Öztaş, “Sibel Siber’de birleşsin ellerimiz” dedi.

Bu haber toplam 1754 defa okunmuştur