1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeni Bir Atölye, Yeni Bir Heyecan
Yeni Bir Atölye, Yeni Bir Heyecan

Yeni Bir Atölye, Yeni Bir Heyecan

Önceleri,  Eğitim bakanlığı tarafından arşiv olarak kullanılan ve AGSL binasının içinde yer alan salon, artık seramik atölyesi olarak kullanılmak üzere okulun resim bölümü için yeniden hazırlandı.

A+A-

Ersin Kaşif

Sanat eğitimi verilen bir okulun en önemli noktalarından başta olanı, atölyeleridir. Eğitimde yeterli atölyelerde çalışmak, bir sanat öğrencisi için vazgeçilmez bir tercihtir. Lefkoşa’nın sanat okulu AGSL (Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi), geçtiğimiz Çarşamba çok güzel bir olaya tanık oldu. Önceleri,  Eğitim bakanlığı tarafından arşiv olarak kullanılan ve AGSL binasının içinde yer alan salon, artık seramik atölyesi olarak kullanılmak üzere okulun resim bölümü için yeniden hazırlandı. Sanat okulunun öğretmenleri ve öğrencileri çok istedikleri daha kapsamlı bir atölyeye kavuştukları için, çok mutluydular. Mutlulukları gözlerinden çok iyi okunuyordu.

m1-089.jpg

EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN İLGİSİ, SEVİNDİRDİ

Bu özel günde,  Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Aktan Erdoğa, öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı. AGSL yönetimine yeni atanan okul müdüresi Sevda Işıktaş,  yaptığı kısa konuşmada,  Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü ve tüm ilgililere öğretmen ve öğrenciler adına teşekkürlerini iletti. AGSL Resim Bölümü öğretmenleri,  günün anısını yaşatmak için müdür Aktan Erdoğa’ya, kendi sanatlarının bir eseri olan hediyelerini de sundular. Bu özel günde AGSL Müzik Bölümü öğretmenleri de resim bölümünü yalnız bırakmadılar. Şarkılar çalındı, şarkılar söylendi. Lefkoşa’nın sanat okulu,  Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, sanatta daha ileriye bir adım için, çok güzel bir atölyeye daha sahip oldu. En başta belirttiğimiz gibi, ‘Yeni Bir Atölye, Yeni Bir Heyecan’ oldu AGSL’nin öğretmen ve öğrencilerine…

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 414 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 414 Sayısı ISSN 2672-7560