1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeni başkan Kılıçoğlu
Yeni başkan Kılıçoğlu

Yeni başkan Kılıçoğlu

Üç başkan adayının yer aldığı KTSYD Olağan Genel Kurulu’nda üyeler seçimini yaptı

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Olağan Genel Kurulu, dün derneğin Göçmenköy’deki Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üç başkan adayının yer aldığı ve 91 üyenin 80 tanesinin katıldığı Genel Kurul’da Bülent Kılıçoğlu üyelerin onayını alarak derneğin sekizinci başkanı oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurul’da daha sonra Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu başkanlığına Songuç Kürşad, sekreterliklerine Soydan Sakallı ve Serkan Soyalan getirildi.

Kaçmaz veda etti
Divanın oluşumunun ardından bir yıllık faaliyet raporu, Başkan Ogün Genç Kaçmaz tarafından üyelere aktarıldı. KTSYD’nin gerek üyelerine gerekse ülke sporuna koyduğu katkılara vurgu yapan Kaçmaz, altı yıllık görev süresi içerisinde çıtayı yükseltmenin huzuru içerisinde görevden ayrıldığını belirtti. Yönetim Kurulu ile üyelerin ve katkı veren sponsorların desteği ile verdikleri sözlerin büyük bir bölümünü yerine getirdiklerini vurgulayan Kaçmaz, bu bayrak yarışının yeni dönemde devam etmesini temenni etti. KTSYD’nin tesisleşme ve kurumsallaşma noktasında örnek gösterilen bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Kaçmaz, yeni başkan ve yönetime başarılar diledi.

Raporlar oybirliği ile onaylandı
Kaçmaz’ın konuşmasının ardından mali rapor, Yetkili Muhasip-Murakıp Hasan Küçük tarafından üyelere aktarıldı. Gelir gider tablosunu aktaran Küçük, tüm borçlarını kapatan derneğin 13 bin 494 TL’lik artı bakiyesi olduğu açıklandı. Faaliyet ve mali raporlar üyelerden gelen soruların cevaplanmasının ardından oybirliği ile onaylandı.

Kılıçoğlu üyelerin onayını aldı
Raporların onay almasının ardından başkanlık için aday olan Can İpçioğlu, Cemil Garip ve Bülent Kılıçoğlu üyelere yönelik projeleri hakkında konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından gündem maddesi doğrultusunda başkanlık seçimine geçildi.
Genel Kurul’da 80 oy kullanılırken Bülent Kılıçoğlu 46 oy, Cemil Garip 20 oy ve Can İpçioğlu 12 oy aldı, 2 oy geçersiz sayıldı. Oylamanın ardından KTSYD’nin 8’inci başkanı Bülent Kılıçoğlu oldu.

TSYD ve EAK’tan tebrik
Yeni başkan Bülent Kılıçoğlu’nun yönetim kurulu listesini üyelere okumasının ardından Genel Kurul dilek ve temenniler kısmı ile sona erdi. Kılıçoğlu’nun başkan seçilmesinin ardından Kıbrıs Spor Yazarlar Derneği (EAK) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tebrik mesajı ilettiler. EAK Asbaşkanı Demetris Demetriou ve TSYD Başkanı Oğuz Tongsir, Kılıçoğlu’nu seçimi kazanmasından dolayı tebrik ettiler.

Yeni yönetim
KTSYD’de 2 yıl boyunca görev yapacak yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Bülent Kılıçoğlu (Başkan) Çelen Oben, Levent Tezel, Hüseyin Kıral, Sinem Baştaş, Hüseyin Köprülü, Burhan Gürkan, Gökmen Bolkan, Okan Karademir, Alkan Baykent, Yeşim Tuncel Kotak (Yönetim Kurulu Üyeleri), Eren Şişik, Hamit Sakallı (Yedek Üyeler)
Denetleme Kurulu: Abdullah Özsusuzlu, Abdullah Zaifoğlu, Yücel Hatay
Disiplin Kurulu: Songuç Kürşad, Fevzi Beyar, Yusuf Karayusufoğlu, Şinasi Özdeş, Hasan Ecer (Kurul Üyeleri) Soydan Sakallı, Necati Külahlılar (Yedek Üyeler)

Bu haber toplam 1261 defa okunmuştur