1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yeni Başkan Dr. Bekir Azgın oldu
Yeni Başkan Dr. Bekir Azgın oldu

Yeni Başkan Dr. Bekir Azgın oldu

Medya Etik Kurulu’nda, Prof.Dr Süleyman İrvan’ın istifasıyla boşalan başkanlığa oybirliğiyle Dr. Bekir Azgın getirildi.

A+A-


Gazetecilik meslek örgütlerinin ortak deklarasyonuyla kurulduğu günden beri medyadaki etik ihlâllere ilişkin kararlar üreten Medya Etik Kurulu’nda, Prof.Dr Süleyman İrvan’ın istifasıyla boşalan başkanlığa oybirliğiyle Dr. Bekir Azgın getirildi. Perihan Aziz de başkan yardımcılığına seçildi.
İstifa edenler yerine yeni üyeler

Medya Etik Kurulu’nda yaklaşık iki yıldır başkanlığı yürüten Prof.Dr. Süleyman İrvan’ın dışında, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığına getirilen Yrd. Doç. Dr. Gürdal Hüdaoğlu ile Kanada’ya yerleşme kararı alan gazeteci Hüseyin Güven de istifa etmişlerdi. Kurul üyeliklerine, Süleyman İrvan ile Gürdal Hüdaoğlu’nun yerine İletişim Fakülteleri temsilcileri olarak DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy ile YDÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Hakan Karahasan; Hüseyin Güven’in yerine de gazetecilik meslek örgütlerinin temsilcisi olarak Dr. Bekir Azgın getirildi.

Devir teslim amacıyla kurulu toplantıya çağıran eski Başkan Prof.Dr. Süleyman İrvan, toplantının açılışında yeni üyelere kurulun çalışma biçimi ve aldığı kararlarla ilgili bilgi verdi. Medya Etik Kurulu’nun yaptığı çalışmalarla hem medyada hem de kamuoyunda dikkate alınır bir kurul haline geldiğini ifade eden İrvan, kurulun Kıbrıs Türk gazeteciliğine olumlu katkısını sürdüreceğine inandığını ifade etti.

Kurul toplantısında tek aday olarak önerilen Dr. Bekir Azgın oybirliğiyle başkanlığa seçildi. Aynı şekilde, Perihan Aziz de başkan yardımcılığına getirildi.

Şikayetler e-posta yoluyla yapılmalı

Kurul tarafından yapılan açıklamada, medyadaki etik ihlâllere ilişkin şikayetlerin e-posta yoluyla medyaetikkurulu@gmail.com adresine yapılmasının beklendiği ifade edildi.

Bu haber toplam 1556 defa okunmuştur