1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yemen'deki çatışmalarda 10 kişi öldü
Yemendeki çatışmalarda 10 kişi öldü

Yemen'deki çatışmalarda 10 kişi öldü

Yemen'in orta kesiminde bulunan Ma'rib kentinde Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ve eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler ile hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının Marib ilinin El-Cefine bölgesine düzenlediği saldırılarda Husiler ile Salih yanlısı güçlerden 7 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi ise Marib'in İdat er-Ra cephesinde girdikleri çatışmalarda öldü.
HDG'nin Ma'rib'te Husilere ait silah depolarına saldırılar gerçekleştirdiğini aktaran kaynaklar, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ve helikopterlerin birkaç günden bu yana çatışmaların yaşandığı bölgelerde keşif uçuşlarını sürdürdüğünü ifade etti.
Öte yandan, yine Ma'rib'te Husilerin açtığı ateş sonucu tarlada çalışan Somalili 1 işçinin öldüğü, 2 işçinin yaralandığı belirtildi.
Husiler ile Salih yanlısı güçlerin öğle saatlerinde Ma'rib'teki idari merkeze düzenlediği saldırıda atılan Katyuşa füzesinin kentteki bir pazar yerine düşmesi sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin öldüğü belirtilmişti.
Yemen, geçen yıl eylül ayında başkent Sana'yı ele geçiren Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Ülkede Husilerin ilerleyişini engellemek için 26 Mart'tan başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuyla bölgede fiili olarak yer alan Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile ordu ve Halk Direniş güçlerine ait birliklerin, Husilere karşı kapsamlı operasyon hazırlığı içinde olduğu ifade ediliyor.

TAK

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur