1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YEMEK TAMAMLANDI: OLUMLU ATMOSFER
YEMEK TAMAMLANDI: OLUMLU ATMOSFER

YEMEK TAMAMLANDI: OLUMLU ATMOSFER

CRANS-MONTANA'dan SON GELİŞMELER

A+A-

YEMEKTEN ÖZEL KULİS NOTLARI / Esra Aygın

Genel sekreterin müdahalesi ile Dönüşümlü başkanlık, mülkiyet, toprak, Türk Yunan vatandaşlarına eşdeğer muamele ve güvenlik garantiler konularının paket şeklinde birbiri ile bağlantılı eş zamanlı ele alınması anlayışı kabul gördü.

 

Türk ve Yunan taraflarında güvenlik ve garantiler,  ayrıda Türk - Yunan vatandaşlarına eşdeğer muamelede karşılıklı esneme sinyalleri var

 

"Birleşik Federal Kıbrıs" hedefi ile Crans-Montana'da başlayan Kıbrıs Zirvesi'nde, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in liderlere verdiği akşam yemeği tamamlandı.

Garantör ülke temsilcilerinin de katıldığı yemek 2.5 saat sürdü.

YEMEKTE 2.5 SAAT GÖRÜŞME 

Crans-Montana'dan gelen ilk bilgiler, yemeğin olumlu ve yapıcı bir atmosferde geçtiği, görüşmelerin, bu sabah 10:30 süreceği yönünde...

Bu sabahki görüşmelerin ardından öğleden sonra ve pazar günü görüşmelere ara verilerek, zirvenin pazartesi günü devam edeceği öğrenildi.

BM Genel Sekreteri, Helmut Kohl'un Strazburg'daki anma törenine katılmak için bugün Crans-Montana'dan ayrılacak.  LİZBON'a da gidecek olan Guterres, PAZAR AKŞAMI yeniden zirveye katılacak.

Ayrıca, garantör ülke Dışişleri Bakanları'nın da zirvede kalmaya devam edeceği öğrenildi.
 



TC Dışişleri Bakanı Melüt Çavuşoğlu ile Müzakereci Özdil Nami, çalışma yemeğinin ardından Crans Montana’daki Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, siyasi parti başkanları, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.
 


Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelerek Kıbrıs Zirvesi'nin 3’üncü günü çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

Akıncı, daha sonra uzun ve yorucu bir günün son toplantısını müzakere heyeti ile gerçekleştirdi, değerlendirme yaptı, yeni günün çalışma programını belirledi.

 

Bu haber toplam 3598 defa okunmuştur
İlgili Haberler