1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yelena Leuchanka YDÜ’de
 Yelena Leuchanka YDÜ’de

Yelena Leuchanka YDÜ’de

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı transferde bomba bir ismi kadrosuna kattı

A+A-

 

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde ilk grubu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükselen ve Birinci Lig için en büyük favorilerden biri olarak gösterilen Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’de gerçekleştirilen son Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda turnuvanın en iyi pivotu seçilen Beyaz Rusyalı Yelena Leuchanka’yı transfer etti.

Kadın basketbolunun önemli isimlerinden
2010 Dünya kupasında Beyaz Rusya ile dünya dördüncüsü olan Yelena Leachanka, bu turnuvada 15 sayı, 8.8 ribaund ile oynadı. 2014 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ve turnuvanın en iyi pivotu olarak seçildiği Dünya Kadınlar Basketbol Turnuvasında ise 14 sayı, 13 ribaund ve 4.8 asist ortalamaları ile oynayan Yelena Leuchanka FIBA tarafından 2014 Dünya Kupası En Değerli Oyuncu ödülüne de aday gösterildi.

Kariyeri başarılarla dolu
Yelena Leuchanka, bugüne kadar WNBA takımlarından Atlanta Dream, Charlotte Sting, Washington Mystics’in yanı sıra dünyada kadın basketbolunun en önemli takımlarından olan Rusya’nın Ekaterinburg takımında ve Türkiye’de Galatasaray Kadın Basketbol takımında oynadı.  Uzun boyuna rağmen atletik özellikleriyle yakın dönem dünya kadın basketbolunun en önemli pivotları arasında yer alan Yelena Leuchanka aynı zamanda pota altını domine etmesi ile de ön plana çıkıyor.

Günsel: “Çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz”
Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel yaptığı açıklamada Yelena Leauchanka gibi kariyeri başarılarla dolu, dünya kadın basketbolunun en önemli takımlarında forma giymiş son Dünya Kupası’nın en iyi pivotu seçilmiş Yelena Leuchanka’yı transfer etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Yelena’nın bugüne kadar ülkemize gelen en kariyerli sporcu olduğunu belirten Doç. Dr. Günsel, Beyaz Rusya takımın en önemli silahının takıma katılmasıyla birlikte özellikle ikinci grup ve sekizli play off grubunda takım rotasyonunda önemli bir avantaj elde edeceklerini ve pota altında rakiplerine büyük bir üstünlük kuracaklarını ifade etti.

Perşembe günü adada olacak
Yelena Leauchanka’nın sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından Kıbrıs’ta olacağı ve takımla çalışmalara başlayacağı öğrenildi. Beyaz Rusyalı oyuncunun 2.tur 2.maçında Antalya’da oynanacak Antalya’nın Yıldızları maçında sahada olması bekleniyor.

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur