1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yedi futbolcuya toplam 80 maç ceza!
Yedi futbolcuya toplam 80 maç ceza!

Yedi futbolcuya toplam 80 maç ceza!

KTFF Disiplin Kurulu Karadeniz 61 – Tatlısu Seracılar maçında yaşanan olaylara ceza yağdırdı

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu, Yükselme Ligi’nde oynanan ve kurula intikal eden karşılaşmalarla ilgili aldığı kararları yayınladı. Kurul, tadil edilmesine neden olan saha olaylarından dolayı Karadeniz 61 – Tatlısu Seracılar karşılaşmalasında 7 futbolcuya toplam 80 maç resmi müsabakalardan men cezası verirken, Karadeniz 61’in sahasını 10 maç kapadı.

Kaplıca Adnan Kahveci Stadı’nda oynanan Karadeniz 61 - Tatlısu Seracılar Yükselme Ligi 6. Grup maçında yaşanan ve maçın tatil edilmesine neden olan saha olaylarını raporlardan ve görüntülerden tespit edilen Kurul, 6 Karadeniz 61 futbolcusuna ve 1 Tatlısu Seracılar futbolcusuna ceza verdi. Ayrıca Adnan Kahveci Stadı 10 resmi müsabakaya kapatıldı.
Karadeniz 61 futbolcusu Soner Genç’e rakip takım futbolcusuna tekme vurarak oyundan ihraç edilmesi sonrası, tekrardan tekme ve yumruk vurmak sureti ile saldırdığı ve/veya darp ettiği ve olayların başlamasına neden olduğu gerekçesi ile 15 resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi. Aynı maçta rakip takım futbolcularına tekme ve yumruk vurmak suretiyle saldırarak, darp ettikleri raporlardan tespit edilen Karadeniz 61 futbolcuları Ümit Genç, Erol Genç, Gökmen Demir, Doğan Kurnaz ve Doğukan Demir’e 12’şer resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi. Aynı maçta Tatlısu Seracılar futbolcusu Hasan Açıkgöz’e 5 resmi müsabakadan men cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

10 maç saha kapama cezası
Kurul ayrıca Karadeniz 61 futbolcularının ve taraftarlarının rakip takım mensuplarını ağır şekilde darp edip, ciddi bedensel zararlar vermek suretiyle müsabakanın tatil edilmesine neden olan saha olayları sebebiyle 10 maç saha kapatma cezası verilmesine oybirliğiyle karar verdi.
Haspolat Stadı’nda oynanan Haspolat - Alayköy Yükselme Ligi 3. Grup maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat raporlardan tespit edilen Haspolat’a 350 TL para cezası verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Kırmızı kart cezalıları
3 maç: Salih Cemal Yeşilleme (İncirli)
2 maç: Umut İlgün (Yedikonuk)
1 maç: İsa Avunç (Gayretköy), Ertaç Saygılı (Kalkanlı), Gürcan Güman (Karaoğlanoğlu), Hüseyin Kara (Serhatköy)

Dört sarı kart cezalıları
Hüseyin Şanlıer (Dikmengücü), Bayram Bağrıkaralı (Kumyalı), Mustafa Sarpkaya (Paşaköy), Egemen Aksoy (İncirli), Emre Hayırlar (Gayretköy), Serhan Batıgün (Zümrütköy), Ömer Mert (Şirinevler), Cevdet Çağer (Yılmazköy), Ali Nay (Kalkanlı), Mustafa Pekaçar (Gayretköy), Zerif Çelik (Yeniceköy)

Yönetici, antrenör ve kulüp personeli cezaları
3 maç: Cemal Avunç (Gayretköy)

Bu haber toplam 2561 defa okunmuştur