1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıs 'seri katil'e kilitlendi
Kıbrıs 'seri katil'e kilitlendi

Kıbrıs 'seri katil'e kilitlendi

Kıbrıs’ın güneyinde Asya kökenli bir kadına ait olduğu düşünülen bir ceset daha bulundu.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde bir subayın "seri katil" olarak sorgulanması, itirafları ve geride bıraktığı düşünülen 7 ceset gündeme damgasını vurdu. Kıbrıslı Rumların kutsal bayramı “paskalya” öncesinde “seri katil” gerilimi yaşanıyor.
İngiltere'den uzmanlar da soruşturmaya katılmak için adaya geliyor.
"Kıbrıs'ın ilk seri katili" olarak konuşulan subay Nikos Metaksas’ın polise cinayetlerin bir bölümünü itiraf ettiği bildirildi. Ancak sayının çok daha fazla olmasından endişe ediliyor.
Politis'e göre 37 yaşındaki Mary Rose Tiburcio, 28 yaşındaki Arian Palanas Lozano, 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa, kimliği belli olmayan Nepalli veya Hintli bir kadın, Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea ve Mary Rose’un yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalliuc. ilk kurbanlar...

İlk dört kurban Filipinler, diğer ikisi Romanya'dan adaya geldi. Katilin "hatırlamıyorum" dediği diğer kurbanın da Hindistan veya Nepal'den geldiği düşünülüyor.
Seri Katil zanlısı Nikos Metaksas çıkarıldığı ilk mahkemede suçlamaların tamamını kabul etmedi, dört cinayeti üstlendi.

Bir bavulda...

"Seri Katil" zanlısı, cesetleri bavul içerisinde Mitsero yakınlarındaki bir göle attığını, ancak 6 yaşındaki çocuğun cesedini sakladığını söyledi.

Scotland Yard uzmanları geliyor

"Seri katil" zanlısı hakkında yapılan araştırmalar, 35 yaşındaki subayın ailesi tarafından terk edildiğini, hayatını izole bir şekilde sürdürdüğünü gösteriyor.
Polis soruşturmasına yardımcı olmak için Paskalya sonrası Scotland Yard (Londra'nın polis teşkilâtı olan Metropolitan Polis Teşkilatı) uzmanlarının da adaya geleceği öğrenildi.

Yeni cesetler

Kıbrıs’ın ilk seri katili olduğundan söz edilen ve tutuklu bulunan 35 yaşındaki subay Nikos Metaksas’ın itiraflarının ardından, Orunda’ya bağlı “Kambos tu Milu” bölgesindeki atış alanında yine Asya kökenli bir kadına ait olduğu düşünülen bir ceset daha olduğunu bildiren Kıbrıs haber kaynakları, polisin olay yerinde araştırmalarını sürdürdüğünü belirtti.

2016'da başlamış

Metaksas'ın ilk cinayetine 2016 yılında başladığı tahmin ediliyor. Kıbrıs polisi, adanın güneyinde kayıp olduğu bildirilen yaşları 17 ile 72 arasında değişen 15 kadının listesini yayımladı.  Liste; Kıbrıs, Britanya, Vietnam, Kenya, Romanya, Kamerun, Bulgaristan, Komorlar, Kongo ve Somali uyruklu kadınlardan oluşuyor.


 

"Utanç verici cinayetler"


Seri cinayetlerle ilgili Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis'inofisinden de açıklama yapıldı, "utanç verici cinayetlerin aydınlatılması için tüm birimlerin görev başında olduğu" belirtildi. 
Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu iğrenç suçlar karşısında dehşete düşmekle birlikte, soğukkanlıklıkla polisin görevini yapmasına yardımcı olmak gerekmektedir. Ülkemizdeki yabancı kadınları seçen cinayetler için Kıbrıs toplumunun öfkesi ortadadır, bu cinayetler, kültürümüz ve geleneklerimiz ile bağdaşmamaktadır" 

polis-kurbanlari-ariyor.jpgKıbrıs polisi, seri katil zanlısının itirafları ve ihbarlar  doğrultusunda yeni kurbanları arıyor.
Romanyalı Maricar ve annesinin cesetleri bulunurken, öldürülen Mary Rose'un kızı olan 6 yaşındaki Sierra Granze'nin yerini tespit etmek için de Mei Gölü çevresinde soruşturmalar devam ediyor. / Politis
 


 

Kıbrıs’ı sarsan seri cinayet güneyde basına nasıl yansıdı?

“Dehşet Yedi Kişiye Ulaştı”


Fileleftheros “Dehşet Yedi Kişiye Ulaştı” başlıklı manşet haberinde, Kıbrıs Ordusu subayı seri katil Nikos Metaksas’ın, ada açısından eşi benzeri görülmemiş ve insan aklına sığmayan korkunç itiraflarda bulunduğunu yazdı.

Metaksas’ın 2016’dan bu yana Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren yabancı uyruklu kadınları öldürmeye başladığını yazan gazete, Metaksas’ın 6 cinayeti işlediğini; 6 yaşındaki kız çocuğunu öldürdüğünü ise kabul etmediğini, fakat cesedini bir gölete attığını kabul ettiğini kaydetti.

Polise göre cinayetlerin sayısının 7 olduğunu belirten gazete, Metaksas’ın dört diğer kişiyi; bir anne ile 8 yaşındaki kızını, Maricar Valtez Arquila’yı aynı zamanda kökenini hatırlamadığı fakat Hintli veya Nepalli olduğunu tahmin ettiği başka bir kızı öldürdüğünü itiraf ettiğini belirtti.

2016’da başladı

Metaksas’ın suç eylemlerinin, Romanyalı bir kadını ve kızını kaçırıp en sonunda öldürdüğü 2016 yılında başladığını yazan gazete, Metaksas’ın o günden buyana durmak bilmediğini ve tümü yabancı uyruklu masum kadınları istifini bozmadan evine götürdüğünü ve kadınları boğduktan sonra da cesetleri Mitsero maden ocağının etrafındaki bölgelere attığını ifade etti.

Metaksas’ın, kurbanlarının cesetlerini, askeri görevinden ötürü çok iyi bildiği bir bölge olan Mitsero maden ocağı çevresindeki kuyulara ve göletlere attığına işaret eden gazete, Metaksas’ın kurbanlarının isimlerini şöyle sıraladı:
“37 yaşındaki Mary Rose Tiburcio, 28 yaşındaki Arian Palanas Lozano, 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa, kimliği belli olmayan Nepalli veya Hintli bir kadın, Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea ve Mary Rose’un yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalliuc.”

Metaksas’ın 6 yaşındaki Sierra’yı öldürdüğünü kabul etmediğini, fakat Sierra’nın cesedini Ksiliatu göletine attığını kabul ettiğini yazan gazete, Nepalli veya Hintli olduğu düşünülen kadının cesedinin ise Orunda’ya bağlı (Ksinthu atış alanı yakınlarındaki) “Kambos tu Milu” bölgesindeki bir kuyudan çıkarıldığını ve Metaksas’ın bahse konu kişiyi geçtiğimiz yaz öldürdüğünü itiraf ettiğini belirtti.

Gazete Metaksas’ın, Romen kadın ve kızı ile Maricar Valtez Arquilola’nın cesetlerini ise, Mitsero maden ocağı karşısındaki bir noktaya aynı zamanda gölete attığını itiraf ettiğine de yer verdi.

35 yaşındaki ‘seri katil zanlısı’ Metaksas’ın, dün sabah Maricar cinayetiyle ilgili olarak mahkemeye sevk edildiğini ve Metaksas’ın ilk önce bu cinayeti kabul etmediğini yazan gazete, ancak Metaksas’ın tasarrufunda kendisini suçlayan unsurlar bulunduğunu belirtti.

Şu ana kadar üç cesede ulaşılan bu eşi benzeri görülmemiş davaya yardımcı olmak için, İngiltere polisinden beş uzmanın adaya geleceği de haber verildi.

Kıbrıs polisinin, 5 Ekim 2016’da, Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea’nın kaybolduğunu açıkladığı zaman bu kişilerin bir seri cinayetin ilk kurbanları olduklarından hiç kimsenin şüphelenmediğini yazan gazete, anne ile kızının 30 Eylül’de Ay. Pavlo’daki evlerinden kaybolduklarını kaydetti.

 “Eğitimli biri…”

Politis gazetesi “Yedi Masum Can İçin Ağıt ve Öfke- Nikos Metaksas’tan 2016 ve 2018’deki Üç Cinayet İçin İtiraf- Merhametsiz Bir Şekilde Yedi Can Aldı” başlıklarıyla manşetten ve iç sayfadan geniş yer verdiği haberinde, çalışma arkadaşlarının, Metaksas’ın eğitimli bir kişi olduğunu, soruşturma yöntemlerini aynı zamanda sorgu memurlarına nasıl davranması gerektiğini bilen bir kişi olduğunu söylediklerini de yazdı.

Alithia gazetesi de siyah renk olarak yayımladığı ve “Tanrım! Neden?” başlığını attığı manşet haberinde konuya geniş yer ayırdı.
Gazete iç sayfalardan da geniş yer ayırdığı haberinde, 35 yaşındaki seri katil zanlısının faaliyetlerinin ortaya çıkmasının ardından, henüz resmi olarak görevinden açığa alınmamış olsa da, Metaksas’ın maaşını kestiklerini belirtti.

Haravgi gazetesi de “İstifa Etmeniz İçin Daha Kaç Cinayet Lazım?” başlıklı manşet haberinde, Kıbrıslı Rum Adalet Bakanı ile Polis Genel Müdürü’nün kurbanlardan kaçıyla ilgili sorumluluk alacakları sorusunu sordu.

 

 

Bu haber toplam 8902 defa okunmuştur
İlgili Haberler