1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’ye Amerikalı şutör
YDÜ’ye Amerikalı şutör

YDÜ’ye Amerikalı şutör

Yeni sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde yer alacak olan Yakın Doğu Üniversitesi ilk yabancı transferini gerçekleştirdi. YDÜ, WNBA takımlarından Atlanta Dream takımından Tiffany Hayes’i kadrosuna kattı

A+A-

Önümüzdeki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ilk yabancı transferini yaptı. Hedefini ilk sekiz ve Avrupa kupaları olarak koyan YDÜ kariyeri başarılarla dolu şutör guard Tiffany Hayes’i kadrosuna dahil etti.

1989 doğumlu ve 1.78 boyundaki Hayes, 2012 yılında WNBA draftında Atlanta Dream takımı tarafından 14. sıradan draft edilen Tiffany Hayes, WNBA ilk yılında en iyi Çaylak Takımına seçildi. WNBA’de de başarısını devam ettiren Tiffany Hayes 2014 yılındaki istatistikleri ile adından sıkça bahsettirdi. 2014 yılında 34 maçta 28.4 ortalama süre ile 12.9 sayı, 3 rebound ve 2.5 asist ortalamalarını tutturan Hayes, 2012-2013 yılında da Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Beşiktaş forması giydi. Azerbeycan Milli Takımı’nın da formasını giyen Tiffany Hayes mücadeleci oyun tarzı, yüksek orta ve uzun mesefa şut yüzdesi ile savunmadaki başarısı ile tanınıyor.

Günsel: “Büyük katkı yapacak”
Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel yaptığı açıklamda önümüzdeki yıl mücadele edecekleri Türkiye Kadınlar 1. Liginde başarılı olabilmek ve kendilerine hedef olarak koydukları ilk sekize girerek Avrupa Kupalarına katılma hakkını alabilmek adına transfer çalışmalarına başladıklarını, bu yıl ilk kez uygulanacak olan 4 yabancı kuralı nedeni ile yabancı transferinde çok sıkı bir çalışma içersinde olduklarını belirterek, bu doğrultuda kariyeri başarılarılarla dolu bir oyuncu olan Tiffany Hayes’i WNBA takımlarından transfer ettiklerini belirtti. Mücadeleci oyun tarzı ve yüksek şut yüzdesi ile göze çarpan Hayes’in Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımına büyük katkı yapacağına inandığını vurgulayan Doç. Dr. İrfan Günsel, WNBA maçlarının tamamlanmasının ardından Tiffany Hayes’in takıma katılacağını söyledi. Doç. Dr. İrfan Günsel yabancı transferlerinin devam edeceğini ifade ederek, yapılacak önemli transferlerle birlikte önümüzdeki sezon Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının Türkiye Kadınlar Ligine damga vuracağının altını çizdi.

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur