1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’ye Alman rakip
YDÜ’ye Alman rakip

YDÜ’ye Alman rakip

Euro Cup’ta grubunu namağlup lider tamamlayan YDÜ ikinci turda Alman Keltern takımıyla eşleşti

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin de yer aldığı Kadınlar Euro Cup’ta 2.tur eşleşmeleri belirlendi. Grubunu namağlup lider tamamlayarak tüm takımlar arasında en iyi averaja sahip ikinci takım olan YDÜ takımı 2.turda Almanya’nın güçlü ekiplerinden Rutronik Stars Keltern takımıyla eşleşti. Euro Cup’ta 2.tur ilk maçları 19 Ocak 2017 Perşembe, rövanş ise 26 Ocak 2017 Perşembe tarihinde oynanacak.  İlk maç Almanya’da oynanacak. Yunan Olympiakos, Macar Aluinvent Miskolc ve Slovak Good Angels Kosice takımlarının bulunduğu gruptan çıkan YDÜ takımı turun favorisi olarak gösteriliyor.  Bordo beyazlı ekip bu turu geçmesi halinde bir üst turda İtalya’nın Reyer Venezia ile İsrail’in Maccabi Bnot ekiplerinin galibiyle eşleşecek.

 

Zafer Kalaycıoğlu: “Yer aldığımız sıradan memnunuz”

YDÜ başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu top 16 eşleşmeleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede ikinci sırada yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kalaycıoğlu, önemli hedeflerinden bir tanesine ulaşmaları ile ilgili olarak şunları söyledi; “Son maçta bizden önce oynanan maçların sonuçlarını almıştık, diğer takımların averajlarını hesapladık ve birinci veya ikinci sırada yer alabilmek için 41 fark gerekiyordu. İkinci sıraya girebildik, birinci sırada yer alan takımla aramızda sadece iki sayı fark var. Avantajımız şu oldu, birinci bitirseydik grup takımımız Good Angels Kosice ile eşleşecektik ancak biz bu eşleşmeyi istemiyorduk. Dolayısıyla ikinci sırada olmaktan memnunuz. 1.2. 3. ve 4. sırada olmanın avantajı son dörde kaldıktan sonra Euroleague maçları bitecek ve Euroleague’de 5. ve 6. olan takım EuroCup’ta kalan dört takımla eşleşecek.  Euroleague takımları ile eşleşirsek ev sahibi olma avantajı elde etmiş olduk. Eğer iki EuroCup takımı eşleşirse kim yukarıda bitirdiyse o ev sahibi olacak. Bizim burada En büyük rakibimiz Galatasaray.  Eğer eşleşirsek ilk maçı onların sahasında ikinci maçı da kendi sahamızda oynama şansı yakalayacağız. En önemli hedeflerimizden bir tanesi olan gruptan üst sıralarda lider çıkmayı başardık bir sonraki hedefimiz olan kupa için aynı ciddiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Top 16’ya 15. sıradan giren Rutronik Stars Keltern takımı ile eşlemelerini de değerlendiren Baş antrenör Zafer Kalaycıoğlu, Alman takımını incelediklerini ve 19 Ocak’ta karışılacakları maçta seyirci desteği sağlayarak galibiyet ile yola devam etmek istediklerini dile getirdi.

Euro Cup’ın 2.tur eşleşmeleri şöyle:

Flammes Carolo Basket (Fransa) - Good Angels Kosice (Slovakya)

Yakın Doğu Üniversitesi (Türkiye) - Rutronik Stars Keltern (Almanya)

Galatasaray (Türkiye) - PEAC Pecs (Macaristan)

Spar Citylift Girona (İspanya) - TSV 1880 Wasserburg (Almanya)

Bellona AGÜ (Türkiye) - Cavigal Nice Basket (Fransa)

Virtus Eirene Ragusa (İtalya) - Basketball Nymburk (Çek Cumhuriyeti)

Maccabi Bnot Ashdod (İsrail) - Reyer Venezia (İtalya)

TTT Riga (Letonya) - VBW CEKK Cegled (Macaristan)

 

Euro Cup 3.tur eşleşmeleri

YDÜ - Keltern galibi ile Maccabi Bnot - Venezia galibi

Galatasaray - PEAC Pecs galibi ile Ragusa - Nymburk galibi

Girona - Wasserburg galibi ile AGÜ - Nice Basket galibi

Carolo -  Kosice galibi ile TTT Riga – Cegled galibi

 

 

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur
Etiketler : ,