1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün Sırbistan kampına takviye
YDÜ’nün Sırbistan kampına takviye

YDÜ’nün Sırbistan kampına takviye

Karadağlı oyun kurucu Ana Bletic, Sırp oyun kurucu Milena Zivadinovic ve pivot pozisyonunda görev yapan Jelena Maksimovic, kamp süresince YDÜ ile birlikte çalışacaklar.

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının Sırbistan kampı devam ediyor. Sırbistan’ın dağlık bölgesi olan Zlatibor kentinde, günde çift idmanla devam eden hazırlıklar süresince transferleri WNBA oyuncusu olduğu için bu yönde sıkıntı yaşayan YDÜ, 2 Sırp ve 1 Karadağlı oyuncuyu kampa dahil etti.

Karadağlı oyun kurucu Ana Bletic, Sırp oyun kurucu Milena Zivadinovic ve pivot pozisyonunda görev yapan Jelena Maksimovic, kamp süresince YDÜ ile birlikte çalışacaklar.

Gözeneli: “Hücumda prensipleri olan bir takım olma çabasındayız”
YDÜ Teknik Koordinatörü İlker Gözeneli yaptığı açıklamada hücumda prensipleri olan ve taviz vermeyen bir takım olma çabasında olduklarını söyledi. Gözeneli “Kamp boyunca ağırlık çalışmaları, çabukluğu artırıcı idmanları programımıza almakla beraber oyuncuların kampta olmaktan keyif almalarını sağlamak için de modern basketbolun getirdiği şekilde sadece koşarak güç-kuvvet kazanmak yöntemiyle değil topla yaptığımız idmanlarla kuvvetimizi artırıyoruz. Maç kondisyonunu çok sert geçen idmanlarla sağlamaya çalışıyoruz. Teknik ve taktik ağırlıklı idmanlarla da hem savunmada hem de hücumda prensipleri olan ve taviz vermeyen bir takım olma çabasındayız” ifadelerini kullandı.

Bouthors: “Sırbistan’ın seçilmesi konsantremizi arttırdı”
Takımın yeni transferlerinden Lucie Melek Bouthors ise yaptığı açıklamada bütün takımda fazla istek, konsantrasyon ve enerji olduğunu söyledi. “Sezon öncesi kamp için Zlatibor gibi doğası kondisyon yüklemeye çok müsait olan bir bölgenin seçilmesi gerçekten çok önemli” diyen Bouthors “Bu kampta yapacağımız kondisyon yüklemeleri bizi tüm sezon boyunca taşıyacak, o açıdan çok özverili şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Sırbistan gibi basketbolda ekol olmuş bir ülkenin kamp için seçilmiş olmasının kendilerinin sadece basketbola odaklanmasını sağladığını söyleyen Bouthors “İdmanlar sert ve yoğun şekilde devam ediyor. Ben ve diğer takım arkadaşlarım burada olmaktan dolayı büyük keyif almaktayız. Bütün takımda fazlaca istek, konsantrasyon ve enerji var” dedi.

Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur