1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün rakipleri belli oldu
YDÜ’nün rakipleri belli oldu

YDÜ’nün rakipleri belli oldu

TKB2L’de mücadele eden YDÜ’nün 8’li final serüveni için geri sayım başladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi (TKB2L)’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nin 8’li finallerde karşılaşacağı rakipler belli oldu. Bu sezon 1.Lig’e çıkma yolundaki en büyük favoriler arasında gösterilen YDÜ takımının grubunda 1. turda da kendi grubunda olan ekiplerin olması dikkat çekti.
25 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Yalova’da yapılacak olan TKB2L 8’li Final’lerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin yanı sıra; Basketbolu Geliştirenler Derneği, Mersin Basketbol, Edremit Belediyesi, Çankaya Üniversitesi, Bakospor, Urla Edaspor ve Mersin Kurtuluş takımları yer alıyor. YDÜ 1.turda; Mersin Basketbol, Bakospor ve Mersin Kurtuluş takımları ile aynı grupta yer almıştı. Gerçekleşecek 8’li finallerde Yakın Doğu Üniversitesi’nin yanı sıra Basketbolu Geliştirenler Derneği de en büyük favori olarak gösteriliyor.

RAKİPLERİ TANIYALIM

Basketbolu Geliştirenler Derneği
Basketbolu Geliştirenler Derneği bu sezon TKB2L’ye damgasını vuran bir ekip. Şu ana kadar oynadığı hiçbir karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmeyen ve YDÜ ile oynadığı maçlar dışında hep rahat galibiyetler elde eden BGD takımı özellikle yıldız oyunculardan kurulu kadrosuyla 1.Lig’e çıkmaya en yakın aday olarak gösteriliyor. BGD’nin kadrosunda Avery Talbert, Simay Karaman, Nihan Demirkol, Yasemin Horasan ve Kübra Siyahdemir Ekşi gibi üst düzey oyuncular forma giyiyor.

Mersin Basketbol
YDÜ ile 1.tur gruplarında aynı grupta yer alan ekiplerden biri olan Mersin Basketbol takımıyla YDÜ’nün yarım kalmış bir hesabı var. Zira YDÜ rakibini mağlup etmesine rağmen masa başında hükmen yenik sayılmış ve rakibini her iki maçta da mağlup etmesine rağmen 2’li averajla gerisinde kalarak grubunu 2.sırada tamamlamıştı. Yine de güçlü bir ekibe sahip olan ve 2.tur grubunu da lider bitirmeyi başaran Mersin Basketbol takımında: Münevver Başak, Ayşe İvegin, Latoya Thomas ve Gizem Başaran gibi oyuncular forma giyiyor.

Bakospor
YDÜ ile 1.tur gruplarında karşı karşıya gelen bir diğer ekip de Gaziantep temsilcisi Bakospor. Rakibi karşısında her iki maçta da rahat galibiyetler elde etmeyi başaran YDÜ takımının bu rakip karşısında da fazla zorlanması beklenmiyor. 2.turda çekişmeli grubu 2.sırada bitirerek adını 8’li finale yazdıran Bakospor takımını özellikle 2.tur öncesi yaptığı transferlerle ve arkasına aldığı sponsor desteğiyle dikkat çekiyor. Gaziantep temsilcisinde: Whitney Jones, Arzu Akay ve Melis Talay gibi oyuncular forma giyiyor.

Edremit Belediyesi
Yakın Doğu Üniversitesi’ni çok fazla zorlaması beklenmeyen ekiplerden biri de Edremit Belediyesi olarak görülüyor. 1.turda 4.sırada grubu tamamlayarak 2.tura adını yazdıran Edremit Belediyesi takımı 2.turda kendi dengi takımlarla mücadele etti ve zor da olsa grubunu 2.sırada tamamlayarak adını 8’li finallere yazdırmaya hak kazandı. Özellikle kendi evindeki maçlarda iyi bir istikrar yakalayan Edremit’in kadrosunda: Nihal Güngör, Seda Atlı, Selin Öztekin ve Chanita Jordan gibi oyuncular bulunduruyor.

Çankaya Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi’nin 8’li finallerde BGD ile birlikte en çok zorlayabilecek ekiplerin başında Çankaya Üniversitesi geliyor. Kendi yer aldığı grubunu lider olarak tamamlayan ve adını 8’li finallere yazdırmayı başaran Çankaya Üniversitesi’nde hedef 8’li finalleri ilk 2 sırada tamamlayarak adını 1.Lig’e yazdırmak olacak. Güçlü bir ekibe sahip olan Çankaya Üniversitesi’nin kadrosunda ilk tuda YDÜ forması giyen Dilek Topdemir’in yanı sıra Yaren Dinç, Shacene Mc Kin, Hande Çelebi ve Nazlı Gökdemir gibi isimler var.

Urla Edaspor
Yakın Doğu Üniversitesi’ni zorlayacak ekiplerin başında Urla Edaspor takımı da geliyor. Bu sezon müthiş bir grafik çizen ve rakipleri karşısında galibiyet serileri yakalamayı başaran Urla Edaspor şu ana kadar çıktığı 24 karşılaşmada sadece 1 kez yenilgi yüzü gördü. 2.turda 9’da 9 yapan ve grubunu lider bitiren Urla Edaspor 8’li finallerin de favorileri arasında. Urla Edaspor’un kadrosunda: Dilek Biçer, Seda Güçlü, Elizabeth Mc Laren, Jelena Budimir, Meleg Bilge ve Revaziye Atila gibi etkili oyuncular var.

Mersin Kurtuluş
Yakın Doğu Üniversitesi’nin 1.turda karşılaştığı ve pek de yabancı olmadığı ekiplerden biri de Mersin Kurtuluş takımı. Özellikle Mersin’deki maçta YDÜ’yü çok zorlayan ekip 2.turda grubunu 2.sırada tamamlayarak adını 8’li finallere yazdırmayı başardı. YDÜ’nün 1.turda iki kez mağlup ettiği Mersin temsilcisinin 1.Lig şansının çok yüksek olmadığı tahmin ediliyor. Ekibin kadrosunda: Gizem Uca, Aysun Yararbaş, Narlyn Tathiana ve Betül Güleç gibi oyuncular bulunuyor.

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur