1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün haftası
YDÜ’nün haftası

YDÜ’nün haftası

YDÜ, Mersin Basketbol galibiyeti sonrası haftanın en çok konuşulan ekibi oldu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) geçtiğimiz hafta aldığı Mersin Basketbol galibiyeti sonrası haftanın en çok konuşulan ekibi oldu. Özel bir internet sitesinde yapılan panoramada YDÜ haftanın takımı olarak gösterildi.

Haftanın oyuncusu Aisha
Gösterdiği başarılı performansla 84-62 karşılaşmayı kazanan YDÜ takımında Nijeryalı yıldız Aisha Mohammed karşılaşmada gösterdiği müthiş performansla haftanın basketbolcusu seçildi. Başarılı pivot oyuncusu karşılaşmada 26 sayı ve 8 ribauntluk bir performans sergileyerek galibiyette büyük bir pay sahibi olmuştu. Öte yandan YDÜ’ye yenilen Mersin Basketbol takımı da haftanın hayal kırıklığı olarak gösterildi.

Gözeneli’nin etkisi büyüktü
Yakın Doğu Üniversitesi baş antrenörü İlker Gözeneli’de takımının Mersin Basketbol karşısında aldığı kritik galibiyetteki rolüyle haftanın antrenörü olarak gösterildi. Sitede, “Maçın ilk dakikasından itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ekibin çalıştırıcısı, istediği 20 sayılık farkı elde ettikten sonra yaşadığı psikolojik eşiği de iyi yönetti ve haftanın antrenörü oldu.” ifadeleri kullanıldı.

Tuğçe ve Aisha en iyi 5’te
Öte yandan Yakın Doğu Üniversitesi’nin aldığı galibiyette çok büyük pay sahibi olan ve oynadığı müthiş oyunla takımına galibiyeti getiren isimlerin başında gelen Tuğçe İnöntepe de haftanın en iyi 5’ine seçildi. Tuğçe’nin yanı sıra haftanın oyuncusu olan Aisha Mohammed de “en iyi 5” de yer aldı.

Gözeneli’ye göre Kıbrıslı oyuncuların önemi büyük
Özellikle Mersin Basketbol karşısında aldığı galibiyetle, başarısının tesadüf olmadığını herkese kanıtlayan YDÜ, masa başında 20-0 kaybettiği karşılaşmanın rövanşını da 22 sayılık farkla aldığı galibiyetle göstermiş oldu. Her fırsatta rotasyonu arttıracağını kaydeden İlker Gözeneli, Kıbrıslı oyuncuların da kendisi için çok değerli olduğunu ve özellikle final serisinde rotasyonda faydalanacağı Kıbrıslı oyuncuların fazlalığının, bir üst lige çıkmalarında belirleyici etken olacağını belirtiyor.

Bu hafta daha az süre alanlara yer verecek
Yakın Doğu Üniversitesi önümüzdeki hafta ligin alt sıralarında yer alan Harranspor ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşmadan galibiyetle ayrılmasına kesin gözüyle bakılan YDÜ’de baş antrenör İlker Gözeneli’nin yıldız oyuncularını dinlendireceği ve daha az süre alan oyunculara yer vereceği öğrenildi. Karşılaşma 10 Ocak Cumartesi oynanacak karşılaşma saat 12.00’de Şanlıurfa Osmanbey Yerleşkesi Spor Salonu’nda oynanacak.

Bu haber toplam 1515 defa okunmuştur