1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’nün belalısı BGD
YDÜ’nün belalısı BGD

YDÜ’nün belalısı BGD

YDÜ, normal sezonda mağlup edemediği BGD’ye 8’li finallerde yine mağlup oldu

A+A-

Şükrü BURAĞAN - KTSYD / Yalova

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), kendisi gibi ilk iki maçını kazanan İstanbul Basketbolu Geliştirenler Derneği (BGD) ile karşı karşıya geldi. Normal sezonda da az sayı farkları ile mağlup olduğu rakibine karşı iyi bir oyun ortaya koyan YDÜ, buna rağmen yenilgiden kurtulamadı.
Güçlü rakibine karşı oldukça etkili bir başlangıç yapan temsilcimiz, ilk devrede başa baş bir mücadele ortaya koydu. Tuğçe ve Sinem’in etki yarattığı ilk yarıda sahanın yıldızı Yelena oldu. Belarus’lu oyuncu ilk devrede pota altında adeta fırtına gibi eserek 16 sayı kaydetti.

İkinci devre büyük heyecana sahne oldu
İlk devreyi 3 sayı geride kapatan ekibimiz, ikinci yarıya da iyi başlayarak hücumda kritik sayılar buldu. Ancak güçlü rakibinin de temposu düşmedi ve hücumlardan boş dönmeyerek skor üstünlüğünü korudu. Hızlı hücumlarla sayılar bulan BGD, 3. periyodu 52-48 önde tamamladı. Son periyotta da üstünlüğünü sürdüren BGD, karşılaşmayı 70-63’lük skor ile kazandı. YDÜ’de Yelena 28 sayı üretirken, onu Aslı 17, Tuğçe 8, Sinem 6 ve Hülya 4 sayı ile takip etti.

1.periyot: 19-21
Devre: 29-32
3.periyot: 48-52
Maç sonu: 63-70

Yarınki rakip KRM BAKO
Final grubunda takımlar üst üste oynanan 3’er maçın ardından bugünü dinlenerek geçirecek. Takımımız YDÜ, final grubundaki 4. maçında yarın saat 15.00’de Gaziantep temsilcisi KRM BAKO takımı ile karşılaşacak.

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur