1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ’den çevreci bir proje
YDÜ’den çevreci bir proje

YDÜ’den çevreci bir proje

Yakın Doğu Üniversitesi, kampus içinde yaygın ve sürekli geri dönüşümü başlatıyor.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi, kampus içinde yaygın ve sürekli geri dönüşümü başlatıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler, geri dönüşüm ve çevre bilincinin sürdürülebilmesi amacıyla kampus içerisinde “Geri Dönüşüm Konusunda Bilgi ve Farkındalık” projesi başlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi(BAP) tarafından desteklenen ve    2017-2019 yılları arasında tamamlanması planlanan proje ile kampus içerisindeki öğrencilere geri dönüşümü tanıtma, yaygılaştırma, sürdürülebilirliğini sağlama ve çevre bilinci oluşturma hedefleniyor.

Proje kapsamında, Greenwise’ın katkılarıyla kampus içerisinde ayrıştırılan metal, plastik ve kağıt atıklar toplanarak çevrenin korunması sağlanacak. Öğrencilere önemli bir çevre bilinci kazandırılması ve motive sağlanması düşüncesiyle kampus içerisinde tanıtım filmleri, poster, seminer, festival ve benzeri etkinlikler düzenlenecek. Proje süresince yapılacak olan anketlerin sonuçlarının çevre kongrelerinde sunularak, dergilerde yayınlanması amaçlanıyor.

Proje çalışmaları Ekoloji ve Çevre Kongresi’nde sunulacak…

Tıp Fakültesi’nden öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehtap Tiryakioğlu Yüksel, Prof. Dr. Songül Vaizoğlu, Prof. Dr. Selda Önderoğlu  ve  öğrenciler Buse Çuvalcıoğlu, Dilara Ünalan, Enes Potoğlu, Ali Eren Öztürkoğlu’dan oluşan projenin ilk kısmını oluşturan ‘Yakın Doğu Üniversitesi Öğrencilerinin Geri Dönüşüm Konusunda Bilgi ve Farkındalığı’ konulu çalışması Eylül ayında  Trakya Üniversitesi’nde yapılacak olan 12. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi’nde sunulması için kabul gördü.

Bu haber toplam 2636 defa okunmuştur