1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ’de gündem transfer
YDÜ’de gündem transfer

YDÜ’de gündem transfer

YDÜ transfere hız katarken antrenör Alper Durur’dan da yanıt bekliyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)’nde antrenör belirsizliği sürüyor. Lefkoşa temsilcisi geçen yılki koçu İlker Gözeneli’den doğan boşluğu doldurmayı planladığı Orduspor antrenörü Alper Durur’dan cevap bekliyor.

Transfere de hız veren YDÜ, bir Avrupalı, bir Amerikalı, bir de Türk oyuncu alıp transferi noktalama düşüncesinde. Son günlerde Türkiye basınında yer bulan “Kelsey Bone YDÜ yolunda” yönündeki haberlerle ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Atamtürk oyuncuyla temasları olduğunu ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Takımda antrenör olmamasına rağmen Sportif Koordinatörlük görevine getirilen İlker Gözeneli nezaretinde çalışmalarını sürdüren YDÜ takımında daha önce görüşme yapılan Alper Durur’un Orduspor’un durumunu beklemesi süreci yavaşlatıyor. Türkiye basınından Ordu Hayat Gazetesi’ne konuşan Orduspor Başantrenörü Alper Durur, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin yeni ekibi Yakın Doğu Üniversitesi’nden teklif aldığını ancak Orduspor Kulübü’nün durumu netlik kazanana kadar bekleyeceğini dile getirdi.

Atamtürk: “Durur için beklemedeyiz”

Söz konusu transfer görüşmesi ve YDÜ takımının durumu ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan YDÜ Spor Kulübü Başkanı Hakan Atamtürk, Alper Durur’a teklif götürdüklerini ve kararını beklediklerini söyledi. Durur’un Orduspor’la görüşmek için kendilerinden zaman istediğini dile getiren Atamtürk, kendilerinin de bunu anlayışla karşıladığını ve beklemede kaldıklarını aktardı.

“Kelsey Bone ile temasımız oldu”

Transferlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Hakan Atamtürk son günlerde basında çıkan Kelsey Bone transferi ile ilgili de oyuncuyla bir temaslarının olduğunu doğrularken, görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti. Yabancı transferi ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü de aktaran Atamtürk, “Daha önceden kadromuza Tiffany Hayes ve Alyssa Thomas’ı kadromuza kattık. Hayes’in Bosna vatandaşlığı olduğu için Avrupalı kontenjanında kullanabiliriz. Bu durumda bir Avrupalı bir de Amerikalı oyuncuyu kadromuza katıp yabancı transferine nokta koyacağız.”dedi.

“Türkiyeli oyuncu transferi de olabilir”

Atamtürk kadroya katmayı planladıkları yabancı oyuncuların 4-5 ve 3-4 mevkilerinde oynayabilecek oyuncular olmasına özen gösterdiklerini belirterek, duruma göre 1 de Türkiyeli oyuncu kadroya katabileceklerini ifade etti. Kadroya katılacak olan TC’li oyuncunun da 4-5 mevkilerinde oynamasını tercih edeceklerini ifade eden kulüp başkanı bu transferlerinin ardından transfere nokta koyabileceklerini sözlerine ekledi.

YDÜ Türkiyeli oyunculardan iç transferde Tuğçe İnöntepe, Aslı Sevinç ve Hülya Özkan’ı kadroda tutarken, Abdullah Gül Üniversitesi forması giyen milli basketbolcu Lucie Melek Bouthors ve Mersin Üniversitesi’nin genç yıldızı Gizem Sezer’i kadroya katmıştı.

Durur: “Teklif aldığım doğrudur”

Yakın Doğu Üniversitesi’nden teklif aldığı yönünde çıkan haberlerin doğru olduğunu söyleyen Durur, önceliğinin hala Orduspor olduğunu, ancak Orduspor’un durumunun netlik kazanmaması durumunda başka bir takım ile görüşebileceğini ifade etti.

“Bekleyeceklerini söylediler. Şartlar çok iyi ve iyi bir bütçe var”

Yakın Doğu Üniversitesi’nin yeni sezon öncesi kendisine antrenörlük teklifinde bulunduğunu belirten başarılı antrenör; “Yakın Doğu Üniversitesi’nden teklif aldım. Zaten beni sezon öncesi de istemişlerdi. Tekrar teklif yaptılar. Ben Orduspor Başkanı Nedim Türkmen’e teklif aldığımı ancak Orduspor’u bekleyeceğimi söylemiştim. Önceliğim hala Orduspor. Orduspor’da benim kontratım yok ama bir gönül bağım var. Başkanla görüştükten sonra nasıl bir yol izleyeceğimiz daha net belli olabilir. Gelen teklife evet ya da hayır demedim. Ama onlar yine de bekleyeceklerini söylediler. Yapılan teklifteki şartlar çok iyi. Takımın iyi bir bütçesi var. Bitmiş bir şey yok ama konuşulacak şeyler var. Şimdilik beklemedeyiz. Net bir şey yok” dedi.

“Benim önceliğim hep Orduspor’dur

Durur, Orduspor’dan ayrılmayı düşünmediğini ancak ayrılacak olsa bile Orduspor’u mağdur etmeyeceğini aktararak; “Orduspor’dan ayrılmayı düşünmüyorum. Ama Orduspor’un ne olacağı şu an belirsiz. Gelen teklifte var. Orduspor’dan ayrılacak olsam da olmasam da şehrimin takımını mağdur etmem. Şuan net bir şey yok ama ne olacağı belli olmaz. Benim önceliğim hep Orduspor’dur” diye konuştu.

Orduspor’da işler karışık

Geçen sezon TKBL’de iyi bir grafik çizen ve Avrupa Kupaları’na katılmaya hak kazanan Orduspor’da ise belirsizlik hâkim. Takımdaki basketbolcuların alacakları sebebiyle kulübe ihtar çektikleri ve sözleşmesi sona eren oyuncuların takımdan ayrıldıkları öğrenildi. Birçok oyuncusuyla 1 yıllık sözleşme imzalayan ve bu oyunculara yeni sözleşme önermekte geç kalan menekşe beyazlı ekibin transferde de adımlar atamadığı ve önümüzdeki sezonda nasıl bir rota izleyecekleri konusunda bir gelişme kaydedemedikleri öğrenildi.

Bu haber toplam 1277 defa okunmuştur