YDÜ zafer sarhoşu

YDÜ zafer sarhoşu

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonu üç kupayla kapatan YDÜ’de takımın önde gelen yöneticileri YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

 

 

Eren ŞİŞİK

Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe’yi yenerek şampiyon olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) büyük bir coşku yaşadı. 2 yıldır bulunduğu en üst ligde 2’nci yılında şampiyonluk ipini göğüsleyen ve yıllardır Fenerbahçe’nin hegemonyasında geçen Kadınlar Ligi’nde şampiyonluğu kazanan YDÜ müthiş bir başarı hikâyesinin de altına imzasını atarak tarihe geçti. YDÜ aldığı şampiyonlukla Türkiye Ligi’nde şampiyon olan 8’inci farklı takım oldu ve tarihindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşadı. PTT Türkiye Kupası’nda ve EuroCup’ta Abdullah Gül Üniversitesi’ni mağlup ederek şampiyon olan YDÜ takımı, ligde de kadın basketbolunun ekollerinden Fenerbahçe’yi final serisi sonunda 3-2 yenerek tarih yazdı. Karşılaşma sonunda YDÜ’nün yetkili isimleri sıcağı sıcağına YENİDÜZEN’e konuştu.

 

Günsel: “Yaşanması gereken bir duygu”

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, yaptığı açıklamada duygularını anlatmakta güçlük çektiğini ve bu duygunun yaşanması gereken bir duygu olduğunu söyledi. Günsel, Türkiye’de bu başarıyı yakalamalarının önemine vurgu yaparak, Türkiye Ligi’nde bir Kıbrıs takımı olarak yer almalarının Türkiye-Kıbrıs bütünlüğünün bir göstergesi olduğuna inandığını ifade etti.

 

Tüzünkan: “Bu başarı kolay elde edilmedi”

YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın kuruluşundan beridir önemli bir rol üstlenen ve başarının gizli mimarlarından biri olan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Murat Tüzünkan ise maç sonrası yaptığı açıklamada, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Tüzünkan, bu takımın çok zorlu bir süreçten buralara geldiğini ve bu başarıyı kolay elde etmediğini ifade ederek, son 3 ayda 3 kupa kazandıklarını kaydetti. Murat Tüzünkan, böylesi çekişmeli bir final serisine böyle bir son maç yakıştığını belirterek, kendileri ve Kıbrıs Türk toplumu açısından büyük bir mutluluk duyduklarını aktardı.

 

Atamtürk: “Kıbrıs’tan gelip bu işleri başarmak önemli”

Takımın oluşumunda önemli etkisi olan bir diğer isim olan YDÜ Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk de açıklamasında harika bir duygu halinde olduklarını söyledi. Yepyeni bir takım ve oluşumla 1 yılda üç kupa kazandıklarını belirten Atamtürk, yıllardır bu başarıları Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük camiaların paylaştığını ve YDÜ’nün Kıbrıs’tan gelip bu işleri başarmasının çok önemli bir anekdot olduğunu belirtti. YDÜ ailesi olarak güzel bir ekip olduklarını kaydeden Atamtürk, şampiyonluğu doyasıya kutlamanın zamanı olduğunu ve bu şampiyonlukta emeği geçen herkesin bir teşekkürü hak ettiğini vurguladı.

 

Bu haber toplam 1722 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.