1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YDÜ ve YÖDAK ‘ara emri davası’
YDÜ ve YÖDAK ‘ara emri davası’

YDÜ ve YÖDAK ‘ara emri davası’

Savunmalar 13 Temmuz’da yapılacak

A+A-

Didem MENTEŞ

Yakın Doğu Üniversitesi, Yükseköğretim Planlama Değerlendirme Akreditasyon Koordinasyon Kurulu’nun  ‘KKTC Vatandaşı Öğrencilerin YDÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümüne alınması’ kararının iptali için başvurduğu ara emri davası ertelendi. YÖDAK’ın kararının Yüksek Öğrenim Yasası’nın 43. maddesinin 5. fıkrasının a ve b bentlerindeki yetki kapsamında iptal etmesinin ardından YDÜ, ‘ara emri alma talebiyle’ mahkemeye başvurmuş duruşma 3 Temmuz’a tehir edilmişti. 3 Temmuz’da görüşülmesi beklenen ara emri talebi, YÖDAK’ın iki ayrı avukat ile duruşmaya katılması ve ‘savunma’ krizi yaşanması nedeniyle 13 Temmuz Pazartesi’ne tehir edildi.

Avukat krizi yaşandı
YÖDAK üyelerinin atadığı avukatla 26 Haziran’daki dava oturumu görüşülürken, ilk celseye gelmeyen YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş, 3 Temmuz Cuma günü Avukat Müjgan Irkad’ı davayı temsilen atadığını beyan etti.

YÖDAK üyeleri tarafından görevlendirilen ve ilk celseye katılan diğer avukatın beyanlarının geçersiz olduğunu mahkemede savunan Avukat Irkad, davanın savunma hakkının kendisine verilmesi halinde, savunup savunmayacağını değerlendirerek beyan edeceğini iletti.

YÖDAK üyeleri arasında avukat krizi yaşanırken, YDÜ avukatı ise ‘kayıt döneminin başladığını ve ara emri talebinin verilmesini’ talep etti.

Mahkeme ara emri talebinin görüşülmesi için oturumu 13 Temmuz Pazartesi gününe tehir etti.

Üyeler arasında avukat anlaşmazlığı!

Öte yandan YÖDAK üyeleri arasında yaşanan avukat kriziyle ilgili olarak geçtiğimiz gün YÖDAK üyesi Hasan Kömürcügil basına açıklamalarda bulundu.

Kömürcigil: "Bugün herhangi bir karar üretilmedi. YÖDAK’ın kendi içinde niye iki avukatı vardı. Bunu anlamak tabi çok zor... Ara emri başvurusu yapan YDÜ’dür. Bizim aldığımız karara karşı bir ara emri açmış durumda dolayısıyla bizim bir savunma yapmamız gerekiyor. Geçen hafta yaptığımız toplantı sonunda Sayın Başkanı toplantıya davet etmemize rağmen gelmedi. Diğer YÖDAK üyesi arkadaşlarım da en yaşlı üye beni seçmişlerdir. Avukat tutma yetkisini bize vermişlerdir. Bizde bu işlemleri yapıp avukat tuttuk. Ama görüyoruz ki YÖDAK Başkanı kendi de avukat tutmuş ve mahkemeye başvurmuştur. Kısaca YÖDAK’ı iki avukat savunmaya kalkmıştır. Varsın gerisini siz düşünün. YÖDAK Başkanın Avukatı ile YDÜ’nün birlikte hareket etmesi bu oldukça düşündürücüdür. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

YENİDÜZEN konuyla ilgili YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’a yoğun toplantıları nedeniyle ulaşamadı.

Bu haber toplam 2506 defa okunmuştur