1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ ve DAÜ rahat kazandı
YDÜ ve DAÜ rahat kazandı

YDÜ ve DAÜ rahat kazandı

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefke karşısında sahadan 3-0’lık skorla ayrıldı.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK – Süleyman REBGE

KKTC Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Voleybol Büyük Kadınlar Ligi’ne geçen akşam oynanan karşılaşmalarla devam edildi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Lefke karşısında sahadan 3-0’lık skorla ayrıldı.  Günün bir diğer karşılaşmasında ise Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Vakıflar SK karşısında 3-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada rahat bir oyun sergileyen ve rakibi karşısında büyük bir üstünlük kuran YDÜ ilk sete 25-15, ikinci sette 25-10 ve üçüncü sette de 25-7’lik skorlar elde ederek maçtan galibiyetle ayrıldı. Vakıflar karşısında da DAÜ Kadın takımının büyük bir üstünlüğü söz konusuydu. Ligin iddialı ekipleri arasında yer alan DAÜ, Vakıflar karşısında zorlanmadan maçı 3-0 almasını bildi.

YDÜ’de Melis sakatlandı
YDÜ’nün etkili orta oyuncusu Melis Çıdamlı, karşılaşmanın başında ayak bileğinden yaşadığı sakatlıkta sonra oyuna devam edemedi. Melis’in durumunun iyi olduğu ancak önümüzdeki hafta oynanacak DAÜ maçında oynayıp oynamayacağının henüz netlik kazanmadığı öğrenildi.

Çamlık rövanşı aldı
Voleybol Büyük Erkeklerde Ligi’nde ise Çamlık Spor evinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) 3-2 yendi. İlk maçı deplasmanda kaybeden Çamlık ezeli rakibi karşısında bu kez evinde galip geldi.

Final seti büyük çekişmeye sahne oldu
Çekişmeli geçen ilk set sonunda Çamlık Spor 1-0 öne geçti. Daha sonra ikinci sette rahat bir oyun sergileyen ev sahibi ekip ikinci seti de alarak durumu 2-0’a getirdi. 2-0’dan sonra toparlanan DAÜ üst üste iki set alarak durumu 2-2’ye getirdi.

Final setine kalan maçta son set büyük çekişmeye sahne oldu. Sete iyi başlayan konuk DAÜ oldu. Ezeli rakibi karşısında ilk maçı deplasmanda kaybetmesine rağmen evinde kazanarak play-off’larda oluşabilecek 1 galibiyet önde başlama dezavantajını da engellemiş oldu.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur