1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ ter attı: 87-40
YDÜ ter attı: 87-40

YDÜ ter attı: 87-40

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde (TKB2L) mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 2.tur E grubunda oynadığı 7.hafta mücadelesinde TED Ankara Kolejliler’i rahat bir oyunla mağlup ederek sahadan 87-40’lık galibiyetle ayrıldı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Lefkoşa NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada YDÜ’de Sinem Ataş ve Oya Salter kaydettikleri 18’er sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncuları olurken, Kıbrıs’ta ilk kez görücüye çıkan Yelena Leuchanka 16 sayı, 15 ribaunt ve 4 asistlik performansıyla double-double yaptı. Uzun zaman sonra forma şansı bulan Burçin Pekşenel de oynadığı oyunla beğeni topladı.

Oya ve Burçin’in üçlükleri farkı getirdi
Karşılaşmaya yıldız oyuncuları Hülya Özkan, Aisha Mohammed ve Tuğçe İnöntepe’den yoksun çıkan ev sahibi ekip bu oyuncuların yerine Yelena Leuchanka, Burçin Pekşenel ve Sinem Ataş’a forma şansı verdi. Maçın ilk 5 dakikalık bölümünde karşılaşmaya tutuk başlayan YDÜ takımında Oya Salter ve Burçin Pekşenel’in 3 sayılık atışları farkın erkenden açılmasını sağladı. Takımın koçu İlker Gözeneli farkın açılmasının ardından daha sık rotasyon uygulayarak hem yıldız oyuncularını dinlendirdi, hem de şans bulamayan oyuncularına süre vererek 8’li finaller öncesi performanslarını görme fırsatı buldu.

8’li finalleri garantilemişti
İlk devresi 56-24 YDÜ üstünlüğünde tamamlanan karşılaşmanın 2.devresinde de üstünlüğünü sürdürmeyi başaran YDÜ takımı karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu. Aldığı galibiyetle 13 puana yükselen YDÜ, 14 puanlı lider Basketbolu Geliştirenler Derneği’ni (BGD) takibini sürdürdü. Yakın Doğu Üniversitesi geçtiğimiz hafta Antalya’nın Yıldızları karşısında aldığı hükmen galibiyetle Yalova’da yapılacak 8’li finallere kalmayı garantilemişti.

-----------------------

Yer: NEU RA 25 Spor Salonu
Hakemler: Tolga Edis, Görkem Türkdoğan
İlk yarı: 56-24
YDÜ: Yelena Leuchanka (16), Aslı Sevinç (13), Sinem Ataş (18), Oya Salter (18), Havva Arabacıoğlu (3), Burçin Pekşenel (14), Huriye Güriz, Huriye Cambazoğlu (1), Damla Öneri (4), Begüm Semir
TED: Derin Yaya (7), Samira Van Grinsve (8), Meliha Nurdoğdu (4), Ebru Torun (10), Naz Almaç, Melis Uçar (7), Selay Yetkin (2), Ezgi Akdağ (2)

Bu haber toplam 1938 defa okunmuştur