1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ Süper Lig’e ısınıyor
YDÜ Süper Lig’e ısınıyor

YDÜ Süper Lig’e ısınıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi dün İstanbul’da Beşiktaş ile bir hazırlık maçı oynadı

A+A-

Eren ŞİŞİK - İstanbul

Yeni sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yer alacak olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Baskebol Takımı, sezon hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Sırbistan kampının son gününde Belgrad’da ZKK Partizan’ı 103-65 mağlup eden YDÜ, geçtiğimiz gün İstanbul’da İstanbul Üniversitesi ile bir hazırlık maçı daha oynadı. Bu karşılaşmayı 81-78’lik skorla kaybeden YDÜ, dün ligin önemli ekiplerinden Beşiktaş ile oynadığı hazırlık maçını 68-54 kaybetti.

Performans beğeni topladı
Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nin önemli kulüplerinden Beşiktaş ile Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde karşılaşan YDÜ, sezon hazırlıklarına devam etti.
Yabancı kontenjanı doğrultusunda kadroya dahil edilen ve WNBA’de forma giyen Ana Dabovic, Kelsey Bone, Alyssa Thomas ve Tiffany Hayes’in yokluğunda siyah beyazlı ekip karşısında YDÜ’nün gösterdiği performans beğeni topladı.

YDÜ’de en skorer Bouthors
Karşılaşmanın ilk devresinde YDÜ’nün yeni transferlerinden Melek Lucie Bouthors iyi performansı ile dikkat çekerken, Beşiktaş’ta Türkiye Milli Takımı’nda da forma giyen Ayşe Cora etkili oyunu ile devreye 37-32 önde girdi. Üçüncü periyodu 7 sayı farkla 51-44 önde tamamlayan siyah beyazlı ekip, karşılaşmayı da 68-54’lük sonuçla galip noktaladı. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu kaydettiği 26 sayı ile Ayşe Cora olurken, YDÜ adına günün en skorer ismi 14 sayı ile Melek Lucie Bouthors oldu.

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur