1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ şampiyonluğa kilitlendi
YDÜ şampiyonluğa kilitlendi

YDÜ şampiyonluğa kilitlendi

Hentbol Kadınlar Ligi’nde YDÜ ile DAÜ bu akşam saat 19.00’da NEU RA 25’de karşılaşıyor. Kritik final öncesi YDÜ cephesi YENİDÜZEN’e özel açıklamalarda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Kadınlar Ligi’nde final serisi bu akşam saat 19.00’da oynanacak karşılaşma ile başlıyor. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) takımları arasında NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanacak zorlu final öncesi YDÜ antrenörü Musa Oytun ve takımın yıldız ismi Gülşah Öztürk YENİDÜZEN Spor Servisi’nin sorularını yanıtladı.

Oytun: “Şampiyonluk için çıkacağız”
Kritik karşılaşma ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan YDÜ’nün deneyimli antrenörü Musa Oytun, iki büyük ve güçlü takım arasında zorlu bir karşılaşma olacağını söyledi. Her iki takımın da kazanmak için sahaya çıkacağını ifade eden Oytun, “Final maçına iyi hazırlandık. Sahaya galibiyet ve şampiyonluk için çıkacağız.”dedi.
DAÜ’nün finale gelene kadar çok maç yapmasının bir dezavantaj olarak görülebileceğini kaydeden Musa Oytun, “Ancak tam tersi maç kondisyonlarını ileri seviyeye çekmiş de olabilirler. Benim takımımdaki en büyük avantajım iyi bir yedek kulübemin olması. Rahatlıkla rotasyon uygulama şansım var.” diye konuştu. DAÜ takımını UKÜ ile oynadığı karşılaşmalarda mercek altına aldığını ve rakibi tanımaya çalıştığını kaydeden Oytun, DAÜ’nün arka arkaya maçlar yaptığı süreci; hazırlık maçı, mental idmanlar ve performans antrenmanları ile geçirdiğini aktardı.

“Rakibimize saygımız var”
DAÜ ile YDÜ arasında oynanan finallerin çok farklı bir havada geçtiğini ve kimin kazanacağını kestirmenin güç olacağını ifade eden tecrübeli antrenör, “Geçmiş yıllarda finallerde hep geriden gelerek şampiyon olduk. Ancak bu kez işimizi şansa bırakmak istemiyoruz. Maçı erkenden koparmak istiyoruz.” dedi. Rakiplerinin gücünü bildiklerini ve DAÜ’ye saygı duyduklarını aktaran Oytun, finale çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek karşılaşmada iyi olan tarafın kazanmasını diledi.

Öztürk: “Güzel şeyler kolay kazanılmaz”
YDÜ takımında bu sezon attığı goller ve sergilediği istikrarlı oyunla takımda fark yaratan Gülşah Öztürk de zorlu final öncesi düşüncelerini aktardı. Kaliteli ve tecrübeli bir ekibe sahip olduklarını ifade eden Gülşah, sezon başından beridir şampiyonluk için çalıştıklarını ve finale kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Güzel şeylerin hiçbir zaman kolay kazanılmadığını ifade eden Gülşah, “DAÜ’ye saygı duyuyoruz. Onlar da kupayı istiyor. Rakibimizi hafife almıyoruz.”dedi.

“Bizde birlik, beraberlik ve arkadaşlık galibiyetten önce gelir”
Final havasının çok zorlu bir atmosfer olduğuna vurgu yapan yıldız hentbolcu, “Musa hocamız bize arkadaşlığı aşıladı. Bizde birlik, beraberlik ve arkadaşlık galibiyetlerden önce gelir.” dedi. DAÜ’nün çok fazla zorlu maç yapmasının ve kendilerinin bu süreci idmanlarla geçirmelerinin bir önemi olmadığına inandığını kaydeden Gülşah, “Final maçında bunların önemi yok. Orası farklı bir ortam. Bu güne kadar kim ne biriktirdiyse finalde o gün sahaya dökecek.” dedi. Çok fazla baskı altına girmelerine gerek olmadığını aktaran Gülşah Öztürk, sporun kardeşlik olduğunu ve hentbolcular olarak amaçlarının hentbol oynamak ve insanlara hentbolu sevdirmek olduğunu ifade etti.
Öte yandan kritik final öncesi YENİDÜZEN Spor Servisi’nin ulaştığı DAÜ takımı final öncesi röportaj vermek istemediklerini ilettiler.

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur