1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ sahada kazandı: 84-62
YDÜ sahada kazandı: 84-62

YDÜ sahada kazandı: 84-62

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde (TKB2L) mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ligde haftanın karşılaşması olarak gösterilen maçta Mersin Basketbol’u 84-62 mağlup ederek liderlik için büyük bir avantaj yakaladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

RA 25 Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşmada YDÜ’nün Nijeryalı yıldızı Aisha Mohammed kaydettiği 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Takımın bir diğer yıldızı Tuğçe İnöntepe de karşılaşmada müthiş bir oyun sergiledi ve oyuna 21 sayı 3 ribaunt ve 4 asistlik bir katkı sağladı.

Kalite farkı
Karşılaşmanın özellikle 1.periyodunda iyi bir oyun çıkaran ve rakibi karşısında arka arkaya basketler bulan YDÜ takımı Oya Salter’in arka arkaya kaydettiği üç sayılık atışlarla farkı açtı. Tuğçe’nin üstün performansı, Hülya’nın da müthiş tecrübesiyle ilk periyot 27-17’lik YDÜ üstünlüğünde tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda da baskılı oyununu sürdüren ev sahibi ekip, devreyi 45-29’luk üstünlükle tamamladı.

Son periyot nefes kesti
Karşılaşmanın 3.periyodunun başlarında daha tutuk bir görüntü çizen YDÜ takımı, buna rağmen periyodu 20 sayılık farkla 65-45 önde tamamladı. Son periyotta ise izleyenler nefes kesen bir karşılaşma izledi. Takım olarak müthiş bir final periyodu oynayan YDÜ ekibi, Mersin Basketbol’un basit hatalarının faturasını da keserek rakibini yıkmayı başardı. Karşılaşmanın sonunda YDÜ takımı aldığı 84-62’lik galibiyetle 22 sayılık bir fark elde etti ve ikili averajda rakibinin üzerine çıktı.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur