1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ rüyayı gerçekleştirdi
 YDÜ rüyayı gerçekleştirdi

YDÜ rüyayı gerçekleştirdi

Kıbrıs Türk spor tarihinin en büyük başarılarından birine dün akşam imza atıldı

A+A-

 

Şükrü BURAĞAN / KTSYD – Yalova

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol 1.Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), 7. ve son maçında karşılaştığı Mersin Basketbol Kulübü’nü de yenerek grubunu 2.sırada tamamladı ve 1.lige yükseldi.

İlk 2’ye girmeyi başardık
Yalova 90.Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ekibimiz üstün bir performans sergileyerek karşılaşmayı 84-64’lük skor ile kazanmayı başardı.
Grubunda oynadadığı 7 maçta 6 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde eden YDÜ, namağlup İstanbul BGK’nın ardından Türkiye Kadınlar 1.Ligi’ne yükseldi.

Sporcular göz yaşlarına hakim olamadı
Maç sonunda teknik heyet, idareciler ve sporcular büyük sevinç yaşarken, sporcuların göz yaşlarına hakim olamadığı gözlemlendi.
Tüm maçları takip eden YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr.İrfan Günsel’in de yer aldığı üniversite yetkilileri de maçın sonunda başarıyı getiren isimleri tek tek kutladılar.

En skorer Yelena
Maçta Yelena Leuchanka 21 sayı ve 17 ribauntla oynarken, Aslı Sevinç 20, Tuğçe İnöntepe 19, Hülya Özkan 13 ve Sinem Ataş da 11 sayılık katkı koydu.

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur