1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ performans testinden geçti
YDÜ performans testinden geçti

YDÜ performans testinden geçti

2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı performans testlerinden geçti.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kadın Basketbol Takımı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen sağlık kontrollerine ek olarak Murat Can Üner ve yardımcısı Kadir Dağ tarafından kondisyon ve güç testlerine tabi tutuldu. Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda atletik performans koçu olarak görev yapacak Murat Can Ünver ve yardımcısı Kadir Dağ’a, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde görev alan Fırat Sakallı ile Erdaş Uçaner eşlik etti.

Üner: “Kendi fiziksel özelliklerine uygun antrenman yapmaları önemli”
Atletik Performans Testi Sonrası oyunculara özel antrenman programları hazırlandı. Atletik Performans Koçu Murat Can Üner yapmış olduğu açıklamada, “Oyuncuların kendi fiziksel özelliklerine uygun antrenmanlar yapmaları çok önemli.” dedi. Murat Can Üner ayrıca, “Başarılı olmak isteyen her takımın, oyuncularını bu testlerden geçirmesi hem oyuncuya hem de takıma artı değer sağlamaktadır. Bu testlerin özellikle sezon başında yapılması gerekir. Sezon başına oyuncuların fiziksel durumlarını belirleyip; bu durumlara özel bireysel antrenman programlarıyla antrenman yapmalarını sağlamak, oyuncuların kendi potansiyellerini artırması bakımından büyük önem taşır. Antrenmanların monitör edilmesi ve oyuncunun bünyesinin antrenmanlara verdiği tepkiyi doğru analiz edebilmek de en önemli noktalardan biridir. Antrenmanlara kişinin bünyesinin vereceği tepki farklı olabiliyor, bu sebeple bunun takibinin yapılması çok önemlidir.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1274 defa okunmuştur