1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ kaldığı yerden: 77-46
YDÜ kaldığı yerden: 77-46

YDÜ kaldığı yerden: 77-46

Final Grubu üçüncü maçında BGD’ye mağlup olan YDÜ, dördüncü maçını farklı kazandı

A+A-

Şükrü BURAĞAN / KTSYD - Yalova

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), 4. maçında Gaziantep temsilcisi KRM BAKO ile karşılaştı.
Yalova’da bulunan 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekeşen maça 2 galibiyetle çıkan ekibimiz, tek galibiyeti bulunan BAKO’yu 77-46’lık skor ile yenerek 3. galibiyetini aldı ve iddiasını sürdürdü.

İlk devre 9 sayı fark
Maça oldukça istekli başlayan YDÜ, istediği sayıları da bularak rahat bir oyun ortaya koydu. Başantrenör İlker Gözeneli, skor üstünlüğünden de yararlanarak Hülya, Aslı gibi kritik oyuncularını dinlendirme fırsatı da buldu. Aisha ve Hülya’nın skorer oyunu ilk yarıda dikkat çekerken, maça iyi başlayan ve 9 sayı üreten Sinem’in bileği burkuldu ve genç basketbolcu oyuna devam edemedi. Karşılaşmanın ilk devresini YDÜ 39-30 üstün tamamladı.

Maçın oyuncusu Aisha’dan 23 sayı
Tuğçe’nin öncülüğünde ikinci yarıya da etkili başlayan ekibimizde Havva, Huriye Cambazoğlu, Huriye Güriz de daha fazla süre alarak başarılı işlere imza attılar. Farkı 20 sayı civarlarında tutan takımımız, rahat bir galibiyet alarak 4 maçta 3 galibiyete yükseldi.
YDÜ’de Aisha 23, Hülya 15, Tuğçe 12, Sinem 9, Aslı 8, Havva 3, Huriye Cambazoğlu, Begüm ve Huriye Güriz 2’şer sayı ile oynadılar.
Karşılaşmada oldukça etkili bir performans ortaya koyan ve 23 sayı 18 ribaund ile oynayan Aisha Mohammed maçın oyuncusu seçildi ve maç sonunda ödülünü alkışlar arasında aldı.
Aldığı galibiyet ile 1. lige çıkma mücadelesini sürdüren YDÜ, herhangi bir iddiası kalmayan Çankaya Üniversitesi ile karşılaşıyor. Bugün oynanacak maç saat 13.00’te başlayacak.

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur