1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ galibiyetle başladı
YDÜ galibiyetle başladı

YDÜ galibiyetle başladı

YDÜ 2.tur gruplarında ilk maçında Mersin Üniversitesi’ni 82-61 mağlup ederek gruba galibiyetle başladı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 2.tur gruplarında ilk maçında Mersin Üniversitesi’ni 82-61 mağlup ederek gruba galibiyetle başladı. Karşılaşmanın başlarında tutuk bir görüntü çizen ve rakibi karşısında geriye düşen YDÜ, ardından toparlanarak rakibine 21 sayılık bir fark yaptı.

Hülya başrol oynadı. Aisha double-double yaptı
NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada YDÜ’de takımın etkili oyuncusu Hülya Özkan 22 sayıyla karşılaşmayı tamamladı ve maçın YDÜ adına en skorer oyuncusu olmayı başardı. Hülya Özkan’ın etkileyici performansının yanı sıra Aisha Mohammed de 18 sayı 23 ribauntluk performansıyla double-double yaptı. Maçın tamamına yakın bölümünde başladığı ilk 5’le oyuna devam eden Koç İlker Gözeneli’nin ekibinde Sinem Ataş 18, Tuğçe İnöntepe 14 ve Aslı Sevinç de 12 sayıyla maçı tamamladı. Mersin Üniversitesi’nde Olena Staschuk 28 sayı kaydederek maçın en skoreri olmasına rağmen takımına galibiyeti getiremedi.

Maça çok kötü başladı
Karşılaşmaya çok kötü başlayan ve rakibine çok sayı şansı tanıyan YDÜ takımı ilk periyotta şu ana kadarki en kötü basketbolunu sergiledi. Mersin Üniversitesi’ni tanımanın verdiği rahatlıkla maça başladığı gözlemlenen lavivert beyazlılar ilk periyodu buna rağmen 21-20 üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta toparlanması beklenen YDÜ takımı yine bocalayarak periyota başladı. Rakibi karşısında ribauntlarda da çok top veren YDÜ takımı devreyi 38-37 önde tamamladı.

Etkili YDÜ 3.periyotta sahneye çıktı
Üçüncü periyotta ise o maçı domine eden YDÜ takımı ortaya çıktı. Rakibine özellikle Aisha ile pota altındaki üstünlüğünü kabul ettiren lacivert beyazlılar, Hülya Özkan’la arka arkaya bulduğu üç sayılık basketlerle maçı koparmasını bildi ve periyodu 57-46 üstünlükle tamamladı. Son periyotta da etkili oyununu sürdüren ve maçta farkı git gide açan YDÜ, maçın sonunda salondan 82-61’lik üstünlükle ayrılan taraf oldu.

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur