1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ fırtınası esti
YDÜ fırtınası esti

YDÜ fırtınası esti

TKB2L’de mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi rakiplerinin korkulu rüyası olmayı sürdürüyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde (TKB2L) mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 8.haftası geride kalan lige damga vurmayı sürdürüyor. Özel bir internet sitesinin çıkardığı 8.hafta panoramasına göre haftanın ‘en iyi 5 oyuncusu’ arasına YDÜ’nün 19 yaşındaki genç yıldızı Sinem Ataş da girdi. Ataş geçtiğimiz hafta oynanan Niğde Türk Telekom karşılaşmasında 19 sayı, 10 asist ve 12 ribauntluk performans göstererek triple-double yapmıştı.
Söz konusu panoramada Yakın Doğu Üniversitesi’nin de yer aldığı ‘B’ grubunda mücadele eden Mersin Üniversitesi, grup lideri Mersin Basket karşısında aldığı galibiyetle haftanın takımı olmayı başardı. Mersin Üniversitesi oyuncusu Olena Stashchuk da haftanın en iyi basketbolcusu seçildi.

YDÜ en az top kaybeden ekip
Yakın Doğu Üniversitesi son haftalardaki istatistikleri ile de dikkat çekmeyi sürdürüyor. Bir önceki haftada 8 top kaybıyla haftanın en az top kaybeden takımı olarak gösterilen YDÜ Kadın Basketbol Takımı, bu hafta da istikrarını korudu ve 12 top kaybıyla en az top kaybeden ekip olarak haftayı kapattı.

Sinem Ataş haftaya damga vurdu
Yakın Doğu Üniversitesi’nin genç yıldızı Sinem Ataş yaptığı “triple-double” yanı sıra 4 blokla da haftanın en çok blok yapan oyuncusu olarak dikkat çekti ve takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

En çok sayı atan ve en çok asist yapan takım
Panoramada haftanın en çok sayı üreten ekibi de Yakın Doğu Üniversitesi oldu. Geçen hafta Niğde Türk Telekom karşısında mükemmel bir oyun çıkaran lacivert beyazlılar karşılaşmada 128 sayı üreterek önemli bir rakama ulaştı. Yakın Doğu Üniversitesi bu istatistiklerinin yanı sıra en fazla asist yapan takım olarak da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Grubun en güçlü ekibi olarak gösterilen YDÜ, Niğde karşısında yapılan 38 asistle bu alanda da zirvede yer aldı.

Rakip Harran Üniversitesi
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi B grubunda 9.haftada Harran Üniversitesi ile karşılaşacak. 13 Aralık Cumartesi günü Şanlıurfa Arena Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15.00’de başlayacak.

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur