1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ Dabovic’i kaptı
YDÜ Dabovic’i kaptı

YDÜ Dabovic’i kaptı

TKBSL ekiplerinden YDÜ son Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu seçilen Sırp oyuncu Ana Dabovic’i kadrosuna kattı

A+A-


 

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi (TKBSL)’nde mücadele edecek olan Kıbrıs temsilcisi Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) transferde müthiş bir ismi daha kadrosuna kattı. Son Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu seçilen Sırp basketbolcu Ana Dabovic önümüzdeki sezon YDÜ’nün başarısı için ter dökecek.

Adı G.Saray ve F.Bahçe ile anılıyordu
Henüz resmi imzayı atmadığı öğrenilen ancak prensip anlaşmasına varılan Ana Dabovic transferi ile birlikte yabancı oyuncu transferini sonlandıran YDÜ takımı kurduğu güçlü kadroyla Türkiye transfer döneminin en çok konuşulan ekibi olmayı başardı. Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği performansla parmak ısırtan Dabovic’in adı son dönemlerde Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe ile anılıyordu.

Geçen sezonu Ormanspor’da geçirdi
Geçen sezonu yine Türkiye Ligi ekiplerinden Ormanspor’da geçiren Sırp oyuncu takımının bir alt lige düşmesiyle Ormanspor’a veda etmişti. 2 numara (skorer gard) pozisyonunda forma giyen Dabovic geçen sezon 31 maç sonunda ortalama 31,4 dakika sahada kalmış ve sezonu maç başına 18,1 sayı, 3,8 asist ve 3,8 ribaunt ortalamalarıyla kapatmıştı.

Şampiyonanın en değerlisi seçildi
Geçtiğimiz ay sona eren 2015 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda da takımını şampiyonluğa taşıyan kilit oyuncuların başında gelen Ana Dabovic turnuvanın en değerli oyuncusu seçilmişti. Final karşılaşmasını 25 sayıyla tamamlayan ve en skorer oyuncu da olan Sırp oyuncu turnuvayı maç başına 14,8 sayı, 3,1 asist, 1,9 ribaunt ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Şu anda WNBA ekiplerinden Los Angeles Sparks forması giyen Ana Dabovic daha önce Polonya’nın Wisla Krakow ve Rusya’nın Dinamo Moskova takımlarında forma giymişti. Dabovic, Türkiye’de Ormanspor’un yanı sıra bir dönem TED Ankara Kolejliler forması altında da mücadele etmişti.

Bu haber toplam 2167 defa okunmuştur