1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ coştu bir kere: 27-22
 YDÜ coştu bir kere: 27-22

YDÜ coştu bir kere: 27-22

Hentbol Büyük Kadınlar Ligi’nde YDÜ, DAÜ’yü mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü

A+A-

Eren ŞİŞİK

Karşılaşma büyük bir çekişme içerisinde başladı. İki takımında arka arkaya goller bulduğu maçta zaman zaman tansiyon da yükseldi. Özellikle rakibinin etkili hücum silahı Gülşah Öztürk’e önlem almayı planlayan DAÜ ekibi bunda pek başarılı olamadı ve YDÜ Gülşah’la bulduğu gollerle maçın büyük bölümünü önde götürdü.

Kötü gününde olmasına rağmen kazandı
YDÜ takımında kaleci Çağla yine kalesinde başarılı bir maç çıkarırken, YDÜ takımı kötü bir gününde olmasına rağmen maçı kazanmasını bildi. Özellikle hücumsal anlamda yükün tek bir oyuncuya kalması ve defansif anlamda da Musa Oytun’un beklediği sertliği uygulamadığı gözlemlenen YDÜ takımı aldığı kritik galibiyetle liderlik için çok büyük bir avantaj yakaladı.

DAÜ’de düşüş var
DAÜ takımı rakibini kötü gününde olmasına rağmen mağlup etmeyi başaramadı ve ilk maçta olduğu gibi yine YDÜ’ye mağlup oldu. Aynı zamanda takımın antrenörü olan Makbule Nurtunç’un kalede elinden geleni yapmasına rağmen yetersiz kalması, Seval Tosunlar’ın tecrübeli Havva karşısında savunmada ve hücumda tecrübesiz kalması ve Ayşe Mullacuma’nın büyük maçlarda etkili olamaması bütün yükün Doğaç Tosun, Çağla Cesur ve Denitsa Koleva’ya kalmasına neden oldu. Bu oyuncuları da nispeten iyi savunan YDÜ maçta kötü olmasına rağmen galip gelen taraf oldu. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan DAÜ en büyük rakipleri olarak gösterilen YDÜ’ye 2 kez, UKÜ’ye de 1 kez mağlup oldu.

-----------------------------------------------------------------

YDÜ 27-22 DAÜ
Yer: NEU RA 25 Spor Salonu
Hakemler: Murat Özyay, Ender Öztunca
İlk yarı: YDÜ 13-11 DAÜ
YDÜ: Özlem Balabanbaş, *Havva Bolat (6), Aysu Manecioğlu, *Çağla Özenen, *Emine Doğangün (1), Hicran Demir, *Sonay Kande, *Çiler Demirtay, Hasret Özbek, Gönül Demirel, Sibel Haraç, Rukiye Kaya (2), Burcu Küçük (4), *Gülşah Öztürk (14), *Çağla Ergin
DAÜ: *Ayşe Kartal (1), *Çağla Cesur (4), Tuğçe Kartal, Emine Hızlıer, Birsen Nurtunç, *Doğaç Tosun (9), *Seval Tosunlar (3), *Ayşe Mullacuma (4), Emine Kömürcügil, Nazlıhan Koruk, *Denitsa Koleva (1), *Makbule Nurtunç, Meryem Bozkurt, Damla Lisanîler, Sıdıka Nurtunç

 

--------------------------------------------------------------

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur