1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ çifte finalist
YDÜ çifte finalist

YDÜ çifte finalist

Hentbol Büyükler Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi hem erkeklerde hem de kadınlarda finale yükseldi

A+A-

Eren ŞİŞİK

Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyükler Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) hem erkeklerde hem de kadınlarda finale yükselmeyi başardı. Dün akşam oynanan Erkekler Ligi play-off maçında YDÜ, Yükseliş’i 29-21 mağlup ederek seride durumu 2-0 yaptı ve adını finale yazdıran ilk ekip oldu. Kadınlar Ligi play-off maçında ise YDÜ, Levent karşısında rahat bir galibiyet elde etti ve maçı 39-17 kazanarak finale yükseldi.

Kadınlarda ilk finalist YDÜ
Geçtiğimiz gün NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanan Kadınlar Ligi karşılaşmasında YDÜ, Levent karşısında fazla zorlanmadı ve genç rakibi karşısında rahat bir galibiyet elde etti. Bu sezon Kadınlar Ligi’nde en büyük şampiyonluk adayı olarak gösterilen YDÜ’de Musa Oytun sezon boyunca fazla forma şansı veremediği isimlere de şans verdi. YDÜ’nün formda oyuncusu Gülşah Öztürk maçı 14 golle noktalayarak maçın en skorer oyuncusu olurken, Burcu Küçük 6, Aysu Manecioğlu da 5 golle maçı tamamladı. YDÜ Kadın Takımı aldığı galibiyetle seride durumu 2-0’a getirerek adını finale yazdıran ilk ekip oldu.

Zorlu maçta gülen YDÜ
Dün akşam oynanan Erkekler Ligi’nin kritik karşılaşmasında ligin iki güçlü ekibi YDÜ ile Yükseliş karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibini mağlup etmeyi başaran YDÜ Erkek Takımı bu maçı da 29-21 kazanarak seride durumu 2-0’a getirdi ve adını finale yazdıran ilk ekip oldu. Karşılaşmaya çok tutuk başlayan YDÜ takımında özellikle ilk dakikalarda savunmada ciddi sıkıntılar yaşandı. İlk devrede Yükseliş’in genç file bekçisi Mehmet Karlıtaş’ı geçemeyen YDÜ devreyi 13-12 yenik kapattı. Ancak ikinci yarıda bu zaafından kurtulan YDÜ takımı, rakibin zayıf noktalarını çözümledi ve ardarda sayılar bularak farkı açmayı başardı. YDÜ takımında Erdal Yağuzluk kaydettiği 6 golle galibiyette önemli rol oynarken, Özden, Gökay ve Ahmet Altan da kaydettikleri 4’er golle skora katkı yaptı.

--------------------------------------------------


YDÜ 29-21 Yükseliş
Lig: Erkekler Ligi
Hakemler: Osman Atakan, Derviş Atakan
YDÜ: Doğay, Ahmet Altan (4), Suat, Erdal Şamil (1), Erdoğan Aşık (2), Ömer Bozkurt (3), Zeeb (1), Fırat Alasya, Murat, Doğukan, Erdal Yağuzluk (6), Gökay (4), Fırat Çolakoğlu (1), Özden (4), Kadir, Şahin (3)
Yükseliş: Mehmet Karlıtaş, Enç, Berkman Ayalılar (7), Fırat (1), Berkem Nurdal (2), Alp İnan, Çağın Yücel (3), Sami (1), Özkan (2), Haldun, Faik (4), Ahmet Öksüzoğlu (1), Muratcan, Görkem
İki dakika cezası alanlar: Ömer Bozkurt, Zeeb Choudhry, Gökay Tatlıyay, Şahin Kopça (YDÜ) – Berkman Ayalılar (Yükseliş)

--------------------------------------------------


YDÜ 39-17 Levent
Lig: Kadınlar Ligi
Hakemler: Ender Öztunca, Murat Özyay
YDÜ: Özlem, Havva (4), Aysu (5), Çağla (1), Emine (2), Hicran, Sonay (2), Çiler, Hasret (3), Sibel, Rukiye (2), Burcu (6), Gülşah (14), Çağla Ergin
Levent: Begüm (1), Bahar, Duygu, Özge (2), Deniz Yıldız (5), Hüsne, Özlem, Gülem, Sevilay, Melisa (3), Esra (5), Beyza, İremsu, Özde, Ülgen (1)
İki dakika cezası alanlar: Çağla Özenen, Sibel Haraç, Rukiye Kaya (YDÜ) – Melisa Çamlı (Levent)

Bu haber toplam 1949 defa okunmuştur