1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ başarısını kutladı
YDÜ başarısını kutladı

YDÜ başarısını kutladı

FIBA EuroCup şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi adaya gelerek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ziyaret etti, düzenlenen gece ile başarısını kutladı

A+A-

Türkiye Kupası’nın ardından FIBA EuroCup şampiyonu olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı, dün kupası ile birlikte adaya geldi. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edilen YDÜ, elde ettiği başarıyı Yakın Doğu Köşkü’nde düzenlenen gece ile kutladı.

 

Akıncı ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Akıncı, FIBA Kadınlar Eurocup Şampiyonu YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nı kabul etti. Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası’nı kazanan YDÜ Kadın Basketbol takımını kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı “Bu iki kupadan sonra gözümüzü üçüncüye diktik. Bu gurur verici başarıların ardından Süper Kupa’yı da istiyoruz” dedi.

 

Akıncı: “Arzumuz bu başarıdan sonra kabul edilemeyecek kısıtlamaların kalkması”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının büyük başarılara imza atmasının kendini gururlandırdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı “Bu büyük başarı bizi, başarıların süreklilik arz etmesini isteyecek noktaya getirdi. Bu tür başarıların saman alevi gibi yanıp sönmesini istemeyiz. Politik koşullar nedeniyle başarılarınız Türkiye adına oldu. O da olsun. Buna bir itirazımız yok ama asıl arzumuz bu ambargoların bir şekilde aşılması, hak etmediğimiz, özellikle spor alanında hiç bir zaman kabul edilemeyecek kısıtlamaların artık bu büyük başarıdan sonra kalkmasıdır” dedi.

 

“Ambargoları koyanlara güzel bir mesaj”

Cumhurbaşkanı Akıncı, elde edilen başarının ambargoları koyanlara da güzel bir mesaj olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sınırlamaların olmadığı bir ortamda çok daha iyi noktalara gidebileceğimizi ve bu sadece bir üniversitemizin şahsında değil daha yaygın bir başarıya da dönüşebileceğini öngörmek yanlış olmaz. Üniversitenin yöneticilerini, en başta kulübün başkanlığını, bütün alın teri ve emek veren sporcularını kutluyorum. Bu başarılarınızın devamını diliyorum.”

 

Özgürgün: “Bir ilke imza attınız”

YDÜ, Başbakan Hüseyin Özgürgün’e de ziyarette bulundu. Kabulde Özgürgün’e takım forması ve imzalı basketbol topu hediye edildi. Özgürgün, yaptığı konuşmada,  ülke adına büyük bir gurur yaratarak Eurocup şampiyonluğu kazanan Yakın Doğu ailesini kutladığını belirtti.

Özgürgün,  takımın ambargo nedeniyle maçlarını Türkiye’de oynamak zorunda kaldığını belirterek, takımın maçlarının tümünü izlediğini kaydetti ve YDÜ’nün başarılarının artarak devam etmesini diledi.

“Bir ilke imza attınız, aslında devrim yaptınız” diyen Özgürgün, “KKTC’nin  bir üniversitesinin basketbol takımı Avrupa şampiyonu çıkardı derken bile heyecan duyuyorum” dedi.

 

İmza dağıtacaklar

YDÜ Kadın Basketbol Takımı düzenlenen gece ile başarısını kutladı. Takım için ayrıca imza günü de organize edildi. Takım oyuncuları bugün saat 11.00’de YDÜ RA 25 Spor Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte imza dağıtacak.

ydu-(2).jpg

1492098405.jpg

 

Bu haber toplam 2592 defa okunmuştur