1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YDP’den United Medya Grup’a ziyaret
YDP’den United Medya Grup’a ziyaret

YDP’den United Medya Grup’a ziyaret

“Tek karış toprak verilmez, görüşünde misiniz” sorusuna, Erhan Arıklı, “Böyle bir düşüncemiz yoktur” diye yanıt verdi.

A+A-

Yeniden Doğuş Partisi (YDP)’den United Medya Grup’a ziyaret

Yeniden Doğuş Partisi Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Erhan Arıklı, “KKTC kimliği taşıyan ancak bunun hiçbir gereğini yerine getirmeyen, ülkeye gelmeyen, vergisini ödemeyen kişilerin kimlikleri iptal edilmelidir” dedi.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Merkez Yürütme Kurulu, Erhan Arıklı başkanlığında bir heyetle United Medya Grubu ziyaret etti, YENİDÜZEN yöneticileri ile görüştü, hedeflerini anlattı.

Kıbrıslı Türklerin özellikle 2010 yılından itibaren siyasette köklü bir değişim istediğini belirten Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi’nin “çok ciddi bir katılım”la siyasetteki yerini aldığını söyledi.

“Türkiyelilerin partisi yaftasını kesinlikle reddediyoruz” diyen Arıklı, düzeninin ötekileştirdiği kesimlerin ve “ezilenlerin” partisi olduklarını söyledi.

Arıklı, “Eğer ki düzeninin ötekileştirdiği kesimlerin bir kısmı Türkiyelilerse, evet onların da partisiyiz” diye konuştu.

İdeolojik olarak “sol” ya da “sağ” yakıştırmalarını da kabul etmediklerini anlatan Arıklı, “Yeniden Doğuş Partisi demokratik bir kitle partisidir” dedi.

Akıncı’ya destek

Yeniden Doğuş Partisi olarak Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ihtiyatlı desteklerini açıklayan parti yöneticileri şunları söyledi:
“Toprak tavizi en az düzeyde tutulur ve insanımız yeniden göçmen edilmezse, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi korunursa, iki kesimlilik de gözetilirse bizler böylesi bir çözüme evet diyeceğiz.”
“Tek karış toprak verilmez, görüşünde misiniz” sorusuna, Erhan Arıklı, “Böyle bir düşüncemiz yoktur” diye yanıt verdi.

Yurttaşlıklar

Yurttaşlık meselesine Kıbrıs adasındaki “nüfus dengeleri” üzerinden baktıklarını söyleyen Yeniden Doğuş Partisi yöneticileri, şunları söyledi:
“Adadaki nüfus dengesinin korunması yönünde adım atılmalıdır. Bunun için öncelikler, yurt dışında yaşayan Türk Kıbrıslıların adaya dönüşü teşvik edilmelidir. İkinci adım olarak da doğum teşviki uygulaması başlatılmalıdır. Buna rağmen gerekli nüfus dengesi sağlanamazsa, yeni yurttaşlıklar kriterlere göre verilmelidir. Geçmişte yapılan toplu yurttaşlık verilmesi uygulaması desteklediğimiz bir durum değildir. Ancak, ülke 20 yaşına gelmiş, farklı sebeplerle kaçak durumuna düşmüş kişiler saptanmalı, onlara yurttaşlık verilmelidir. KKTC kimliği taşıyan ancak bunun hiçbir gereğini yerine getirmeyen, ülkeye gelmeyen, vergisini ödemeyen kişilerin kimlikleri iptal edilmelidir. Bunu söylerken, örneğin İngiltere’deki Kıbrıs kökenli kişileri anlatmıyoruz.”

20 Kasım’da kurultay

20 Kasım tarihinde Kurultay’a gideceklerini söyleyen Erhan Arıklı, bu kurultayın, olası bir baskın seçime yasal olarak katılmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Arıklı, büyük kurultaylarını ise gelecek yıl toplamayı düşündüklerini belirtti.
Kırgızistan örneğini veren Arıklı, Meclis’e seçilecek kişilerde kadınlar ve gençler için kotalar uygulanabileceğini de belirtti. Yeniden Doğuş Partisi heyeti ayrıca, Kanal Sim’i yeniden uyduda izlemek istediklerini, YENİDÜZEN’i de çok sesliliğe saygılı yayınları nedeniyle takdir ettiklerini belirtti, “Hem etkisi, hem de demokrat duruşuyla, en fazla takip edilen örnek bir gazeteniz var, tebrik ederim” dedi.

Bu haber toplam 6541 defa okunmuştur