1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YDP yetkiyi Parti Meclisi'ne verdi, 63 aday var
YDP yetkiyi Parti Meclisi'ne verdi, 63 aday var

YDP yetkiyi Parti Meclisi'ne verdi, 63 aday var

Arıklı: 63 Adayımız var. Bu 63 adayın 17 tanesi hanım. 18 adayımız ise Kök Kıbrıslı

A+A-

YDP adayları salı belirlenecek

Tüzük Kurultayı yapan Yeniden Doğuş Partisi’nde Arıklı açıkladı: “Şu anda 63 Adayımız var. Bu 63 adayın 17 tanesi hanım. 18 adayımız ise Kök Kıbrıslı kardeşlerimizden oluşuyor.”

Yeniden Doğuş Partisi de, aday belirleme süreci çerçevesinde “Tüzük Kurultayı” yaptı ve istisnai madde ile yetkiyi, Parti Meclisi’ne verdi.
Yeniden Doğuş Partisi dün Girne Boğaz’daki Parti Okulu binasında gerçekleştirdiği Kongrede Tüzüğündeki bazı maddeleri değiştirdi.
Divan Başkanlığını Av. Sunalp Derviş Sencer, yaptığı kongrede Divan Üyeliklerine Av. Mustafa Ulaş, Nurcan Çiftçi ve Güldem Akdağ seçildi.
Kurultayda Bülent Fevzioğlunun güftesini yaptığı, Ayhan Başkal’ın seslendirdiği Parti Marşı ile KKTC marşı da dinlendi ve ayakta alkışlanarak kabul edildi.
YDP, Tüzük Kurultayı’nın ardından Salı akşamı Parti Meclisi toplanacak ve aday adaylarının sayısını 50’ye düşürerek sıralarını belirleyecek.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, aday adaylığı müracaatı ile ilgili de şu bilgiyi verdi:
“Şu anda 63 Adayımız var. Bu 63 adayın 17 tanesi hanım. 18 adayımız ise Kök Kıbrıslı kardeşlerimizden oluşuyor.”
Arıklı, 1 yıl önce kurulan partisinin seçim hazırlıklarına seçim tarihi belirlenmeden başladığını ve seçim için ciddi, halkın istekleriyle tutarlı bir seçim bildirgesi hazırladıklarını söyledi.
Arıklı, tüzük değişikliği gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:
“Hem tüzüğümüz hem Siyasi Partiler Kanunu aday belirlemeyi Üyelere bırakıyor.  Biz de bunun böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Ne var ki yeni kurulan bir parti olarak bir defaya mahsus olarak aday belirleme yetkisini Parti Meclisine almak istiyoruz. YSK dan bu konuda bir anlayış bekliyoruz. Yeni kurulan bir partiyiz ve bizim gibi yeni kurulan bir başka parti bu hakkı bir defaya mahsus kullandı. Biz de aynı gerekçelerle bu hakkı kullanma arzusundayız”
Şu anda ülkede “sömürü düzeni” olduğunu söyleyen Arıklı, bu düzene son vermek istediklerini ifade etti.
Partisine “ayrımcı, bölücü” damgası vurmak isteyenler olduğuna da dikkat çeken Erhan Arıklı, partisinin herkesi eşit, adil, kucaklayan bir parti olduğu iddiasını ortaya koydu, “Hepimiz Anadolu’dan geldik, bu ülkeye vatanımız dedik. Geri dönüşümüz yok, bizler adalet arıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


 

 

 

Bu haber toplam 4306 defa okunmuştur
Etiketler :