1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDK’da buram buram Kıbrıs kokusu
YDK’da buram buram Kıbrıs kokusu

YDK’da buram buram Kıbrıs kokusu

Yakın Doğu Koleji’nde, Kıbrıs Türk kültürünü yeni nesillere öğretmek, Kıbrıs folklorunu daha yakından tanıtmak ve yaşatmak amacıyla “Geleneksel Kıbrıs Günü” etkinliği düzenlendi

A+A-

Yakın Doğu Koleji’nde, Kıbrıs Türk kültürünü yeni nesillere öğretmek, Kıbrıs folklorunu daha yakından tanıtmak ve yaşatmak amacıyla “Geleneksel Kıbrıs Günü” etkinliği düzenlendi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Koleji Onur Kurulu öğretmen ve öğrencileri öncülüğünde gerçekleşen etkinliğe öğrenciler ve davetlilerin büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

Etkinlikte gün boyunca, Kıbrıs müzikleri çalındı, konserler verildi, halk dansları gösterileri sunuldu,  Kıbrıs Türk mutfağına özgü hellim, pide, zeytinli, sigara böreği ve macun gibi ikramlar yapıldı, öğrencilere eğlenceli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikte, kültürümüze ait, unutulmaya yüz tutmuş beş taş, seksek, lingiri, ip atlama gibi eski oyunlar oynandı.

Yakın Doğu Koleji müzik öğretmenleri Ertaç Uçaner ve Kartal Tunç yönetiminde öğrencilerin Kıbrıs şarkı ve türkülerini seslendirdiği etkinlikte, Yakın Doğu Koleji ortaokul ve lise halk dansları ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı.             

Öğrencilerin ve öğretmenlerin kültürümüze özgü yiyecek ve içecekleri hazırlayarak satışa sundukları etkinlik, öğrencilere eğlenceli bir gün sunarken Kıbrıs kültürüne ait bilmedikleri birçok değeri de öğrenme imkanı sağladı.

 

 

 

Bu haber toplam 2016 defa okunmuştur
Etiketler :