1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. YAZIN YAĞLANDIRAN ‘RİSKLERİ’!
YAZIN YAĞLANDIRAN ‘RİSKLERİ’!

YAZIN YAĞLANDIRAN ‘RİSKLERİ’!

Yazın kilo almak istemiyor ya da varolan ekstra yağ kütlenizden kurtulmayı istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de yazın su ihtiyacınızı çeşitli meşrubat ya da meyve sularıyla karşılamamak.

A+A-

Dilara Topcan

Genellikle birçok kişi için yaz mevsiminde kilo kaybı çok daha kolayken, bazı kişiler içinse bu mevsimi yağlanmadan tamamlamak neredeyse imkansız olabiliyor. Peki bu süreçte yağlanmamak adına nelere dikkat etmemiz gerekiyor dersiniz? Belki de bazı püf noktalarına dikkat ederek siz de yazı yağlanmadan hatta tam aksine kilo kaybederek tamamlayabilir, sonbahara sağlıklı kiloda merhaba diyebilirsiniz.

ASLINDA YAZ AVANTAJLIDIR…

Yaz, aslında kilo kaybı açısından son derece avantaj sağlayan bir mevsimdir. Deniz, kum, güneş derken artan fiziksel aktivite ve yazın hediyesi olduğu düşünülen ‘iştahta azalma’ gibi durumlar sayesinde yaz mevsimi kilo kazanılmadan hatta kilo kaybedilerek bile tamamlanabiliyor. Özellikle artan sıvı tüketimi, düşük kalori beslenme biçimi, yağlı yiyecekleri tercih etmeyip daha hafif olan salata gibi alternatiflere yönelme isteği gibi faktörler sayesinde yaz mevsimi kilo yönetimi açısından da birçok olumlu etkiye sahip.

PEKİ YAZI DEZAVANTAJLI KILAN NE?

Tüm bunların aksine yaz mevsimi sizin için yağlanma mevsimine eşdeğerse dikkatli olmakta ve özellikle de beslenme biçiminizi tekrardan sorgulamanızda fayda var. Belki de yağlanma sebebiniz tamamen detaylarda gizlidir, ne dersiniz?

YAĞLANMA RİSKİ 1: SU YERİNE MEŞRUBAT TÜKETENLER!

Yazın kilo almak istemiyor ya da varolan ekstra yağ kütlenizden kurtulmayı istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi de yazın su ihtiyacınızı çeşitli meşrubat ya da meyve sularıyla karşılamamak. Eğer sürekli olarak meyve suyu, asitli ve şekerli meşrubatlar, bolca limonata gibi masum görünümlü ama yüksek kalorili içeceklerle sıvı ihtiyacınızı desteklemeye çalışıyorsanız bu alışkanlığınızı hemen bir kenara bırakarak yazın yağlanma riskinizi azaltmaya başlayabilirsiniz.

YAĞLANMA RİSKİ 2: ALKOL!

Bu mevsimde alkol tüketimindeki artış da ne yazık ki alkole bağlı yaz mevsiminde yağlanma sorununun ana sebepleri arasında yerini alıyor. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkilerinin yanısıra ciddi anlamda yağ oranını da artırdığı ve 1 gram alkolde de 7 kalori olduğunu unutmayın.

YAĞLANMA RİSKİ 3: YAZ MEVVELERİ

Tabii leziz mi leziz, şekerli mi şekerli yaz meyvelerinin de yazın kilo artışı üzerindeki etkisi büyük. Bu nedenle özellikle karpuz, kavun, incir, üzüm gibi tatlı yaz meyvelerini tüketirken porsiyon miktarına dikkat ederek çok daha temkinli olmakta fayda var.

YAĞLANMA RİSKİ 4: DONDURMA

Yazın vazgeçilmezi dondurma da kararında tüketilmediği takdirde bel çevresi başta olmak üzere yağlanma riskini artıran faktörler arasında yerini alıyor. Bu nedenle bol keseden dondurma tüketimi konusunda da dikkatli olmakta fayda var. Özellikle  katkı maddesi içeriği yüksek olan dondurmalardan ise mümkün mertebe sakınmak gerekiyor.

YAĞLANMA RİSKİ 5: İŞTAHTAKİ AZALMA

İştah kapanıklığı kilo kaybını olumlu yönde etkiliyor gibi görünse de esasında beslenme düzeninde bozukluklara ve hatalı besin tercihlerine neden olabileceğinden kişileri uzun vadede yağlanma riski ile karşı karşıya bırakabiliyor. Bu nedenle iştahınızda bir azalma söz konusuysa asgari düzeyde de olsa günlük gereksinim duyduğunuz kalori alımınızı yine sağlıklı besinler aracılığıyla karşılamaya dikkat etmeniz gerekiyor.

YAĞLANMA RİSKİ 6: FAZLA UYKU

Tabii yaz sıcaklarından ötürü halsizlik ve uyku düzenindeki değişimlerle birlikte fazla uykuya yönelme durumu  sonucunda da yağlanma riskiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Özellikle de gündüz sıcağında fazlaca uyumak ve geceleyin de geç saatlere değin uyanık kalmak da yine kilo artışı problemine neden olabiliyor. Bu nedenle yaz aylarında da uyku düzenine dikkat etmek yine çok önemli.

Hepimiz için güzelliklerle dolu bir hafta olsun. Sevgiyle kalın…

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1930 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 320 Sayısı

Adres Kıbrıs 320 Sayısı